Nationaal Landschap IJsseldelta houdt Publieksdag

Stap in de paardentram in Hasselt of proef advocaat in Mastenbroek. Op de open dag van Nationaal Landschap IJsseldelta op 10 mei 2008 is er van alles te doen in het gebied.

Het thema van dit jaar is de Middeleeuwen. Bewoners van de IJsseldelta tonen de geschiedenis van het water en diverse ambachten in gemalen, musea en boerderijen. Natuurliefhebbers worden rondgeleid op plekken waar ze anders niet komen. Liever actief bezig? Vaar dan een rondje met de kano of fiets door de Zwartewatersteden. Kortom, een interessant én leuk dagje uit voor jong en oud. De Publieksdag van Nationaal Landschap IJsseldelta beleeft alweer haar derde editie. Op de tweede zaterdag van mei valt de dag samen met de Nationale Molen en Gemalendag. Tevens zal op 10 mei het thema ‘Hanze’ extra uitgedragen worden.

Tussen 10.00 en 17.00 is er in Stadshagen, Mastenbroek, Wilsum, Zalk, Kampen, Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis en alle vergeten hoekjes van dit prachtige landschap van alles te doen. Kom en ontdek het!

Project IJsseldelta gaat over de toekomst van de IJsseldelta. Het bestaat uit twee deelprojecten: Nationaal Landschap IJsseldelta (ten noorden van Kampen tot aan Hasselt en Genemuiden) en IJsseldelta Zuid (tussen Kampen en Zwolle).

Het Nationaal Landschap IJsseldelta bestaat uit de Polder Mastenbroek, het Kampereiland, de Mandjeswaard, Polder de Pieper, de Zuiderzeepolder, het rivierenland van de IJssel en het Zwarte Water, met de daaraan gelegen oude stads- en dorpskernen, en het Zwarte meer. De IJsseldelta met haar rivierenland, eeuwenoude polders, terpboerderijen en kreekruggen is één van de 20 Nationale Landschappen van Nederland.

Artikel delen:

Reageer