Special Achievement in GIS (SAG) Award voor Zwolle

Special Achievement in GIS (SAG) Award voor Zwolle

Zwolle – Afgelopen donderdag, 12 juli, heeft de gemeente Zwolle tijdens de jaarlijkse Esri International User Conference in San Diego de Special Achievement in GIS (SAG) Award uit handen van Jack Dangermond, president en oprichter van Esri, mogen ontvangen.

De SAG Award is een blijk van waardering aan organisaties die een bijzondere prestatie hebben geleverd op GIS-gebied. De gemeente Zwolle was één van de 300.000 genomineerde kandidaten en ontving de prijs voor haar innovatieve toepassing van thought leadership op het gebied van ‘smart city’. Marcel Broekhaar, GIS-adviseur bij de gemeente Zwolle en mede-ontvanger van de prijs: “We doen er alles aan om onze stad optimaal te laten profiteren van de kracht van locatie en het is fantastisch dat we daarvoor deze waardering hebben gekregen. Het inspireert ons om door te gaan en de inwoners en partners nog meer te betrekken bij de opgaven van de stad.”

Onderdeel van het smart city-project waar Zwolle voor is bekroond is de ‘Smart Zwolle Hub’. De gemeente Zwolle heeft het onlangs live gezet. Met deze hub gaat Zwolle aan de slag om de stad beter te laten functioneren dankzij data en slimme technologie. Het eerste initiatief, SensHagen, is ondertussen opgericht en wordt gebruikt om samen met de inwoners van de wijk Stadshagen het lokale klimaat inzichtelijk te maken. Bekijk voor meer informatie de website (externe link).

De SAG Awards zijn bedoeld om waardering te tonen voor de bijzondere uitdagingen die organisaties met GIS zijn aangegaan. Organisaties die met deze onderscheiding worden beloond, hebben een baanbrekend project achter de rug. “De Esri International User Conference is een geweldig moment voor onze gebruikers om samen te komen en hun geweldige GIS-toepassingen te delen”, zegt Jack Dangermond, oprichter en president van Esri. “De hier erkende organisaties maken kaarten en gebruiken ruimtelijke analyses om een verschil te maken in de wereld. Wij zijn vereerd dat we deze prijzen mogen uitreiken.” Bron: www.zwolle.nl

Artikel delen: