PEC Zwolle verliest oefenwedstrijd van KAA Gent

PEC Zwolle verliest oefenwedstrijd van KAA Gent

Zwolle – PEC Zwolle heeft woensdagmiddag in België een oefenwedstrijd gespeeld tegen KAA Gent. De Zwollenaren legden een behoorlijke pot voetbal op de mat, maar konden niet voorkomen dat de thuisploeg het ‘Craft-duel’ als winnaar afsloot: 1-0.

In een gelijkopgaande openingsfase waarin KAA Gent het meeste balbezit had, was de eerste kans voor PEC Zwolle. Nadat de doorgebroken Zian Flemming onderuit werd geduwd, schoot Clint Leemans de toegekende vrije trap een halve meter over het doel van keeper Colin Coosemans. De thuisploeg was daarna aan de beurt, oogde dreigend, maar werd ondanks het vele balbezit nauwelijks gevaarlijk. Dat gold wel voor de Zwollenaren. Coosemans moest strekken op een geplaatst schot van Flemming en trad ook als Gentse redder op bij de rebound van Gustavo Hamer. Waar PEC Zwolle de drie kansen onbenut liet, wist Gent na een ruim half uur wel tot scoren te komen. Een puntgave voorzet op Yuya Kubo werd door de aanvaller net voldoende geraakt om de uitkomende Diederik Boer het nakijken te geven: 1-0.

Ook de tweede helft was een gelijkopgaande strijd. De Belgen probeerden met een veel aanvallendere instelling de marge te verdubbelen, maar achterin stond het prima bij PEC Zwolle, ook nadat Mickey van der Hart na een uur Boer kwam vervangen. John van ’t Schip, die in de tweede helft ook Younes Namli, Dirk Marcellis, Ruben Ligeon, Erik Bakker, Terell Ondaan en Jarni Koorman speelminuten gaf, zag zijn ploeg via Kingsley Ehizibue bijna op gelijke hoogte komen. Na een overtreding op Namli, werd de vrije trap snel genomen en verscheen Ehizibue oog in oog met de sluitpost van de Vlamingen. De leidsman wilde echter nog babbelen met de maker van de overtreding, tot frustratie van de Zwolse ploeg.

Mike van Duinen kreeg vlak voor tijd de kans om de stand gelijk te trekken, maar tikte op aangeven van Ondaan centimeters naast. Net als Zwolle hield ook Gent de gelederen gesloten, waardoor er geen verandering meer kwam in de stand.

Aanstaande zaterdag speelt PEC Zwolle opnieuw in het buitenland. Dan is in Duitsland Hannover ’96 de tegenstander. Dit duel begint om 17.00 uur. Meer informatie over dit duel volgt donderdag.

Artikel delen: