Ook Typhoon naar Bevrijdingsfestival in Zwolle

De Zwolse rapper Typhoon zal ook in 2008 zijn opwachting maken op het Bevrijdingsfestival in Zwolle. Hij is één van de klinkende namen op één van de grootste Bevrijdingsfestivals van Nederland. Typhoon was ook in 2007 op het podium in Zwolle te zien.

Het grootste gedeelte van de topacts op het Wartsila-podium tijdens het Bevrijdingsfestival Overijssel op het evenementenpark Wezenlanden in Zwolle is bekend. DJ Ferry Corsten is dit jaar de zogenaamde helicopteract. Vorig jaar was dat de band Racoon. Het Bevrijdingsfestival Overijssel, editie 2008, wordt geopend door Di-rect, gevolgd door de opkomende band Leaf. De topper van het middagprogramma is Krezip. De avond op het hoofdpodium wordt ingevuld door een onder andere een optreden van de Overijselse Ilse De Lange. De afsluiter van deze editie, is Within Temptation.

Typhoon, Glenn de Randamie, begint zijn rapcarrière op 15-jarige leeftijd in het voormalige Rudeteenz, bestaande uit Opgezwolle en Blaxtar. Drie jaar later maakt hij zijn solodebuut op de verzamel-cd ‘Vet verse flows’. Door zijn frisse stemgeluid en zijn eigenzinnig poëtisch getinte schrijfstijl valt Typhoon onmiddellijk op. De energieke en verfrissende shows van Typhoon blijven niet onopgemerkt en al snel geniet Typhoon een brede kring aan belangstelling, ook buiten de hiphopscene.

Met een overweldigend optreden in een vol Paradiso wint Typhoon overtuigend de Grote Prijs Van Nederland. De jury is vol lof over zijn talent en noemt hem “een goede charismatische publieksbespeler”.

De volgende artiiesten komen o.a. naar Zwolle:

Arid

Claw Boys Claw
Cool GeniusIlse DeLange
Di-rect Dirk Scheele en de liedjes band
Ferry CorstenFixkes  

Gem

 

The Girls (NL)

Krezip

 

Leaf
Mala Vita

Nemesea

 

The TellersTyphoon 
Within Temptation   

Artikel delen:

Reageer