Feestelijke dichterstour doet RAW Space in Zwolle aan

Zwolle – Van 6 tot en met 12 augustus toert Poëziebus weer door Nederland en België. Deze bustournee brengt 20 dichters uit beide landen in één week van Kortrijk naar Amsterdam. Op vrijdag 10 augustus strijken we neer bij RAW Space in Zwolle. Toegang is gratis.

Poëzie evenement van formaat
De Poëziebus Tour, die in 2015 een vliegende start kende, is inmiddels uitgegroeid tot een kunstkaravaan: Een bus vol dichters, een mobiel podium en een uitgebreid randprogramma.

Meer dan ooit kan publiek de dichters niet alleen beluisteren, maar ook ontmoeten. Daartoe introduceert Poëziebus de Steltenbus: Een unieke combinatie van poëzie en straattheater. De Steltenbus is een op een bus gelijkende constructie, die door twee steltlopers door de stad wordt bewogen. Vanuit de Steltenbus verzorgen dichters spontane ‘pop up’ optredens, op onverwachte plekken in de stad.

Ook met de rest van het programma zet Poëziebus hoog in op publieksbeleving. Bezoekers kunnen op verschillende manieren onderdeel zijn van het programma; meedoen aan een workshop, een onderwerp aandragen voor de dichter op het podium of zelfs een persoonlijk gedicht laten schrijven. Nóg meer dan de voorgaande jaren zal Poëziebus het publiek verbazen, ontroeren en laten lachen.

Programma Zwolle
I.s.m. RAW Space, PlankenPoëzie, Jazz in Zwolle, Partij Voor Cultuur.
Mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Zwolle, VSBfonds en Prins Bernhard Cultuurfonds

Locatie: RAW Space (Willemsvaart 21a)
11.00 – 17.00 uur: Expositie: East Meets West (Ronald A. Westerhuis & Jasper Krabbé)
14.00 – 15.00 uur: Workshop voor Kinderen: Gedichten schrijven (Karin van Kalmthout / Lucie de Droom)
15.00 – 17.00 uur: Poëzie op Maat + live zeefdrukken
16.00 – 18.00 uur: Open repetities (jazz & poëzie)
19.30 – 22.00 uur: Optredens van Poëziebus (samen met Jazz in Zwolle en PlankenPoëzie)

’s Middags vindt u ons met de Steltenbus in de binnenstad. Wij lopen daar van 14.00 – 15.00 uur en van 16.00 – 17.00 uur rond.

Voor meer informatie over het programma zie: www.poeziebus.nl/zwolle

Deelnemende dichters
De 20 podiumdichters die deelnemen aan de tour vertegenwoordigen alle genres en stijlen die ons taalgebied biedt. Een optreden van Poëziebus is daarom niet alleen een perfecte introductie tot de podiumdichtkunst, maar vooral een feestje voor iedereen die, doorgewinterd of niet, van poëzie houdt. 

De deelnemende dichters zijn:
Lucie de Droom, Laure-Anne Vermaercke, Lindah Nyirenda, De Alchemist, Erika De Stercke, Onias Landveld, Karin van Kalmthout, Kristien Spooren, Maxime Garcia Diaz, Steven Graauwmans, Insayno, Sabina Lukovic, Flow 5, Tijgerlelie Wijnhard, Jan Wagenaar, Noctu, Dorien Dijkhuis, Rommelhond, Hind Eljadid, Nick J. Swarth

Net als bij de drie voorgaande edities was er sprake van een open inschrijving. Na een strenge selectie is het resultaat een kwalitatief hoogwaardige dwarsdoorsnede van de Nederlandstalige podiumpoëzie. Maatschappijkritische rappers, inspirerende spoken word-artiesten, flitsende slammers en contemplatieve of experimentele dichters: ze zijn allemaal van de partij.

Meer informatie:

Website: www.poeziebus.nl
Facebook: https://www.facebook.com/poeziebus
Instagram: www.instagram.com/poeziebus
Twitter: www.twitter.com/poeziebus

Achtergrond:
De Poeziëbus 2018 is een initiatief van de Stichting Poëziebus en Poëziebus vzw wordt mede mogelijk gemaakt in samenwerking met diverse (lokale) partners; en ondersteund door o.m. het VSB Fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en diverse gemeentes.

Het programma in Zwolle wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeente Zwolle.

Artikel delen: