Nieuw Zwols struinpad dankzij geschonken bosmaaier - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Nieuw Zwols struinpad dankzij geschonken bosmaaier

Zwolle – In de Scheller- en Oldenelerwaarden legt natuurwerkgroep A Rocha Zwolle een struinpad aan langs de oever van de IJssel. Mechanisatiebedrijf Bruggeman doet het burgerinitiatief een accu-bosmaaier cadeau zodat het pad voor wandelaars toegankelijk gehouden kan worden.

De bosmaaier is voorzien van een accu, waardoor milieuvriendelijk en geluidarm kan worden gewerkt in het natuurgebied langs de IJssel. “We vinden dit een sympathiek vrijwilligersinitiatief waar we graag aan bijdragen. Deze bosmaaier gebruikt geen benzine en is toch krachtig genoeg om dit wandelpad goed begaanbaar te houden”, zegt Gerco de Graaf van EGO Power Plus, leverancier van de accu-bosmaaier.  

Na het project ‘Ruimte voor de Rivier’ is aan de rand van Zwolle, ter hoogte van het fietspontje naar Hattem, een nieuw natuurgebied opgeleverd. Het beheer ervan is door Rijkswaterstaat in handen gegeven van A Rocha Zwolle en Uw Stadsboer. Sinds kort grazen er Schotse hooglanders en er zijn in het gebied al drie kalfjes geboren. Vrijwilligers van A Rocha Zwolle inventariseren er planten- en diersoorten en hebben samen met de gemeente Zwolle een struinpad uitgestippeld.

Eén van de vrijwilligers, Wim Eikelboom (rechts op de foto), laat graag meer mensen  genieten van deze plek: “In Zwolle kun je nauwelijks dichtbij de mooie rivier de IJssel wandelen. Daar komt nu verandering in. Dankzij de bosmaaier kunnen we langs de oever een struinroute met onze vrijwilligers markeren en onderhouden.” Het wandelpad loopt vanaf de opstapplek van het veerpontje dwars door het begrazingsgebied van de koeien, pal langs de IJssel tot aan de Hanzeboog-brug.

Artikel delen: