Laatste kaarten concert Black Francis in Hedon

De kaartverkoop voor het concert van Black Fancis vrijdag 29 februari in popcentrum Hedon te Zwolle verloopt voorspoedig. Mensen die naar het optreden willen moeten niet te lang meer wachten. De Pixies zanger komt naar Zwolle ter promotie van het album ‘Bluefinger’, zijn eerbetoon aan Herman Brood. Naast het optreden in Hedon zal Black Francis ’s middags om 17.00 uur al een showcase weggeven naast het standbeeld van Brood, dat pal voor Hedon staat.

Herman Brood was zelf een grote fan van de Pixies. Dat juist de zanger van één van zijn favoriete bands, ooit nog een compleet album aan hem zal wijden zal hem zeer gelukkig gestemd hebben. Frank Black maakte kennis met Herman Brood door op Youtube een filmpje van ‘You Can’t Break a Heart and Have It’ tegen te komen. Hij was zo onder de indruk dat hij meer informatie over Brood opvroeg en uiteindelijk besloot een hele cd aan hem op te dragen.

‘Bluefinger’ (ofwel blauwvingers, zoals inwoners van Zwolle ook wel genoemd worden) bevat elf nummers waarop hij onder andere zingt over het leven van Brood, zijn dochter en zijn dood. Het nummer waar Francis, Brood mee ontdekte is terug te horen als cover. Op zijn zachtst gezegd is het bijzonder dat een Amerikaanse rocklegende op deze wijze een eerbetoon brengt aan één man uit Zwolle en daar mag heel Nederland trots op zijn. Vrijdag 29 februari heeft Zwolle niet alleen blauwe vingers maar ook blauwe handen. Applaus voor Black Francis.

Black Francis support: Bobbie Peru

Wanneer                    : vrijdag 29 februari

Open                          : 20:00 uur

Aanvang                     : 21:00 uur

Entree                         : €17,50 (excl. € 1,- servicekosten)

Kaarten zijn (nog) verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl / Plato en VVV te Zwolle.

Artikel delen:

Reageer