IJsjes van Jip voor bejaarden in zorgcentra - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

IJsjes van Jip voor bejaarden in zorgcentra

Zwolle – Over de IJssel (www.odij.nl) maakt korting afspraken voor ruim 27.000 aangesloten gezinnen in deze regio. Het is geen commerciële organisatie. Dus geen dure bestuurders en als er al geld overblijft, wordt het geherinvesteerd en ook ter beschikking gesteld van goede doelen.

Dit jaar kreeg Intermezzo al een bijdrage en ook een Kamper organisatie, die een kinderhuis steunt in Roemenië krijgt een bijdrage. De hitte vraagt om verkoeling. In onze omgeving is er de 13-jarige Jip, die vakantiegeld verdient met haar ijscokar. Zij is inmiddels een bekendheid, dan zij o.a. de krant, maar ook het jeugdjournaal en youtube. Ludiek dus om Jip te vragen gratis ijsjes uit te gaan delen bij een aantal bejaardencentra, waar de bewoners, maar ook de verzorgers best eens wat aandacht mogen krijgen. Voor de ouderen is het echt afzien met deze hitte en de verzorgers moeten extra alert zijn en heel wat stappen extra zetten.
Op donderdag 26 juli was Jip met haar ijscokar in Zwolle bij de vier vestigingen van de zorggroep IJssel Vecht. Om 13.00 uur bij het bejaardencentrum Venus aan de Spoolderbergweg, om 14.00 uur bij het Zonnehuis aan de Nijenhuislaan 175, om 15.30 uur bij de Riethorst aan de Zijpe 4 en afsluitend om 16.15 uur bij de Esdoorn aan de Esdoornstraat 7 in Zwolle, althans zo was het gepland.
De belangstelling bleek zo groot bij de ouderen, dat er vanmiddag slechts 3 bejaardencentra bezocht konden worden. De wachtenden bij de Esdoorn kwamen om 19.00 uur aan de beurt, nadat daar de maaltijd is genuttigd. Het bestuur van Over de IJssel beseft, dat zij niet alle bejaarden bereikt, maar denkt met deze eenmalige ludieke actie aandacht te vragen voor onze ouderen en ook de verzorgers, die het allen best zwaar hebben vanwege de grote hitte. Fijn is het ook dat op de facebookpagina www.facebook.com/overdeijssel heel veel waardering wordt uitgesproken over deze actie.

Foto's 2
IJsjes van Jip voor bejaarden in zorgcentra - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: