Kinderopvang Breed wint verkiezing beste praktijkopleider 2018 - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Kinderopvang Breed wint verkiezing beste praktijkopleider 2018

Zwolle – Kinderopvang Breed valt twee keer in de prijzen: met als winnaar Trijnie Bos en op tweede plaats Merle Kleverkamp. Kinderopvang Breed uit Zwolle levert de beste praktijkopleiders voor mbo-studenten van de provincie Overijssel / in de sector Zorg, Welzijn en Sport. Op 26 juli 2018 maakte Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) dat bekend.

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Trijnie Bos leidt sinds 1999 mbo-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden. Trijnie Bos is blij verrast met de prijs: “Wij zijn van mening dat je met kinderen werken niet kunt leren uit een boek, omdat ieder kind een eigen individu is met een eigen manier van benaderen. Er is dus voor elk kind een andere aanpak nodig. De theorie uit boeken geeft hiervoor de informatie, maar pas als een student op de kinderopvang komt te werken en praktijkervaring op doet, leert hij of zij pas echt hoe te handelen.”

Maandag 19 november organiseren de MBO Raad en SBB de Dag van het mbo. Dan kiest een jury de beste mbo-student van Nederland. Op dat evenement worden ook de overallwinnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang beste leerbedrijf of beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 247.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

Artikel delen: