Handtekeningactie tegen gevaarlijk schoolplein

In augustus 2007 moesten kinderen van De Twijn, afdeling SO, verhuizen naar De Turfmarkt wegens ruimtegebrek. Een ouder constateert, dat het schoolplein aan de Turfmarkt geen afrastering heeft en ziet daarin een groot gevaar voor de spelende kinderen. Buiten dit feit worden de kinderen volgens haar een aantal keren nodeloos verhuist van locatie. Ze is daarom, samen met de SP in Zwolle, een handtekeningactie gestart.

Mevrouw Scholten – Ter Horst: “Deze kinderen hebben meer tijd nodig om ergens te wennen dan kinderen zonder een verstandelijke beperking. Ook werkt het van hot naar her verhuizen averechts op hun ontwikkeling. Op 1 augustus 2008 moeten ze weer het gebouw uit, omdat er een vervolgopleiding in komt. De gemeente heeft alleen nog niet een nieuw gebouw voor hen.” De ouder verwijt de gemeente Zwolle ook dat ze onvoldoende actie onderneemt om het schoolplein veilig te maken. “Vanaf augustus 2007 hebben deze kinderen alleen een leeg schoolplein met onregelmatige tegels. Ook is er geen hek om het terein waardoor de kinderen zo de straat op kunnen rennen”, zegt de boze moeder.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. De SP vergeet te vermelden dat dit de laatste verhuizing is!

    De leerlingen die nu nog op de Turfmarkt zitten moeten weg, en de schoolfunctie blijft behouden door deze leerlingen erin te zetten. Volgens de voorlichting tijdens het wijkplatform Dieze/Bageineweide was er een tekort aan basisscholen in Zuid. Door de leerlingen van De Twijn (die allemaal ouder zijn dan basisschoolleerlingen) te laten ‘verhuizen’ naar De Turfmarkt, was er een goede oplossing om De Turfmarkt weer vol te krijgen, en bovendien wat meer ruimte te krijgen voor de basisschoolleerlingen in Zuid.

    Als ik de ouders was, zou ik netjes vragen om een aangepast schoolplein; andere tegels en een hek. Als de gemeente bereid is deze investering te doen, dan toont ze meteen aan dat ze voornemens is de school langduring/permanent te laten gebruiken door de leerlingen van De Twijn.


    ⚠️ Meld

Reageer