‘There Will Be Blood’ in première bij Fraterhuis

De film ‘There Will Be Blood’ gaat in première bij Filmtheater Fraterhuis in Zwolle. Het Fraterhuis behoort tot de eerste theaters waar dit indringende drama te zien is. De film, van de maker van ‘Magnolia’, draait vanaf 28 februari dagelijks en is kanshebber voor acht oscars.

Na zijn doorbraak met ‘Magnolia’ (1999) maakte de Amerikaanse regisseur Paul Thomas Anderson films met wisselend succes. Maar zijn nieuwe film ‘There Will Be Blood’ wordt overladen met prijzen. Bij de Oscars is Anderson één van de grote kanshebbers. De film gaat over familie, religie en olie in het leven van de Texaanse goudzoeker Daniel Plainview, gespeeld door acteur Daniel Day-Lewis.

Wilde natuur

Plainview is een oliemagnaat die begin vorige eeuw stevig aan de weg timmert door tal van dorpjes van hun olierijke land te ontdoen. Totdat de ambitieuze Plainview in een lokale priester een tegenstander van formaat aantreft.

‘There Will Be Blood’ is een bewerking van Upton Sinclairs roman ‘Oil!’ en lijkt op het eerste gezicht te gaan over de zucht naar olie en rijkdom. Maar de film legt vooral menselijke drijfveren bloot als hebzucht en afgunst. De Amerikaanse filmkritiek riep de film al uit tot de beste van het jaar. ‘There Will Be Blood’ is acht keer genomineerd voor een Oscar.

Premières

Nu het Fraterhuis twee filmzalen heeft, behoort het tot de filmtheaters waar nieuwe films al vroeg te zien zijn. Steeds vaker slaagt het filmtheater er in om nieuwe films vroeg te programmeren. Ook voorpremières komen vaker voor.

In Filmtheater Fraterhuis is ‘There Will Be Blood’ vanaf 28 februari dagelijks te zien, ook in de voorjaarsvakantie. Het is verstandig vooraf te reserveren via www.filmtheaterfraterhuis.nl.

Voorstellingen

Donderdag 28/2 om 19.45 uur

Vrijdag 29/2 om 21.30 uur

Zaterdag 1 om 21.30 uur

Zondag 2 om 20.15 uur

Maandag 3 om 19.45 uur

Dinsdag 4 om 14.15 uur

Woensdag 5 om 19.45 uur

Donderdag 6 om 19.45 uur

Vrijdag 7 om 21.30 uur

Zaterdag 8 om 16.30 uur

Zondag 9 om 17.00 uur

Maandag 10 om 19.45 uur

Dinsdag 11 om 14.15 uur

Woensdag 12 om 20.30 uur

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Daar ga ik zeker naar toe.
    Het Filmhuis is op zich al een bezoek waard en Daniel Day-Lewis is gewoon een geweldige acteur.
    Kijk/huur vooral een keer de film:
    In the name of the father! Klikklik


    Maak melding

Reageer