Geen Burgemeester maar Bruismeester tijdens de Bruisweken 2018

Door Redactie

Foto: Ingezonden foto

Zwolle – Tijdens de Bruisweken 2018, de introductieperiode voor eerstejaars MBO- en HBO- studenten zal burgemeester Henk Jan Meijer een extra functie bekleden, namelijk die van Bruismeester van Zwolle. Niet zomaar een symbolische titel, als Bruismeester zal de Zwolse burgemeester samen met loco Bruismeester Renee de Heer toezicht houden op het reilen en zeilen van de Bruiscamping en de verschillende activiteiten in de Zwolse binnenstad.

Daarnaast zullen beide heren zich inzetten om alle nieuwe studenten zo goed mogelijk wegwijs te maken in Zwolle. De afgelopen jaren was de gemeente vaker betrokken bij ludieke acties van Buro Ruis en Het Vliegende Paard. Zo werd er begin dit jaar tijdens de gemeenteraadsverkiezingen de eerste landelijke stem in Het Vliegende Paard uitgebracht door burgmeester Henk Jan Meijer en verzorgde het voltallige B&W vorig jaar nog een heuse barovername in het studentencafé aan de Voorstraat.

Wethouder Renee de Heer zal de functie van loco-Bruismeester op zich nemen en samen met vaste presentator Boudewijn Koops fungeren als spreekstalmeester tijdens het Bruisconcert op het Grote Kerkplein. Op dinsdagavond 28 augustus zal dit minifestival gratis toegankelijk zijn waarbij  zangeres Maan, zanger Wulf en rapper Joost zullen optreden. Onlangs werd het kantoor van de Zwolse burgemeester en wethouder al verhuisd naar studentencafé  Het Vliegende Paard, dat tijdens de Bruisweken wordt omgedoopt tot het Bruishuis .  De Bruisweken zijn de algemene introductieweken voor studerend Zwolle waarbij nieuwe studenten kennismaken met  alles wat Zwolle als studentenstad te bieden heeft. Tijdens de Bruisweken staat Zwolle drie weken lang in het teken van introductieactiviteiten. Daarnaast wordt op sportpark de Marslanden de grootste studenten camping van Nederland opgezet waar van 27 tm 29 augustus ruim 3000 studenten zullen overnachten en van waaruit ze de stad zullen verkennen en kennismaken met hun  opleiding.

Video 1
Video: Bruisweken 2018 - Bruismeester

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)