Kom op verhaal in Zwolle - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Kom op verhaal in Zwolle

Zwolle – De Hanzestad Zwolle is rijk aan verhalen. De Wilde Deerne van Zwolle, hoe Zwolle van de draak werd verlost, de Zwolse Blauwvingers, het hondje in de vlammen, de inname van het roofslot Voorst, het geheim van de onderaardse gangen en de bloedige St Lucienacht. Zo maar een handvol verhalen uit de Zwolse verteltraditie.

Deze verhalen, sagen en legenden hebben alles te maken met de Zwollenaren, die trots zijn op hun stad en daarover nog steeds smakelijk vertellen.

Verhalenpad
De Stichting Zwolle, stad aan het water heeft een aantal volksverhalen geselecteerd voor de samenstelling van een Verhalenpad, dat Zwollenaren en toeristen in de toeristische werkelijkheid kunnen afleggen. Op deze wijze wil de Stichting een deel van de Zwolse verhalenschat voor een groot publiek toegankelijk maken.

Handzaam gidsje
Het Verhalenpad Zwolle is een handzaam boekje met een wandelroute langs sagenrijke Zwolse monumenten. Met behulp van dit gidsje kunnen Zwollenaren en toeristen al dan niet met een gids een wandeling maken langs monumenten , die centraal staan in Zwolse volksverhalen.

In het boekje worden de desbetreffende monumenten met hun verhalen verder toegelicht.

Het boekje  kan ook worden gebruikt in het kader van de Zwolse erfgoededucatie.

Het boekje “Verhalenpad Zwolle” kost 1,50 euro en is te koop bij het Zwolse balletjeshuis, de Grote Kerk en de Zwolse boekhandels.

Het Verhalenpad Zwolle kon worden gerealiseerd dankzij financiële steun van de Gasthuizen Zwolle en de Stichting tot Algemeen Nut Zwolle.

Artikel delen: