15e Straatmarkt Johan de Wittstraat

15e Straatmarkt Johan de Wittstraat

Zwolle – Op zaterdag 8 september a.s. vindt in de Johan de Wittstraat in Dieze-Oost (Zwolle) de jaarlijkse straatmarkt weer plaats. Inmiddels alweer het vijftiende, bestaande uit enkel particuliere verkoop, en altijd even gezellig.

16 jaar geleden groeven twee buren de oude beerput op, waarop vroeger de afvoer van de woningen was aangesloten. Echter werd er per ongeluk een gasleiding geraakt tijdens deze graafwerkzaamheden. Dit veroorzaakte natuurlijk lichte paniek bij de twee spittende buren. Politie en brandweer waren al snel ter plaatsen en de straat werd afgesloten. Met zoveel kabaal en zwaailichten in de straat, was het niet verwonderlijk dat alle bewoners zich op straat verzamelden.

De spontane bijeenkomst was dusdanig gezellig, dat er al gauw besloten werd om een straatfeest te organiseren. Het gravende duo nam daarbij direct de organisatie op zich, en zo ontstond de straatmarkt, met daarbij voor de bewoners ’s avonds een gezellig avondfeest. Dit alles was direct zo’n succes, dat er al gauw een traditie ontstond.

Inmiddels is de straatmarkt in de Johan de Wittstraat een begrip in Zwolle en omstreken. Met deelnemers uit de hele wijk. Het blijft echter een straatmarkt zonder handelaren, zodat het een laagdrempelige en vriendelijke markt blijft waar van alles en nog wat te vinden is.

Artikel delen: