Ouderen genieten van vakantieactiviteiten in Zwolle - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Ouderen genieten van vakantieactiviteiten in Zwolle

Zwolle – Voor velen van ons staat de zomer in het teken van vakantie, zonnige oorden en nieuwe ervaringen. Zorghuis Theodora Vos de Wael organiseert daarom volop activiteiten in vakantiesferen voor haar bewoners. Zij doet dit samen met het Centrum voor Behandeling en Dagbesteding van de Nieuwe Haven, ook hun bezoekers doen mee. Zo kunnen ook zij deze zomer het vakantiegevoel ervaren en straks verhalen delen met hun familieleden en bekenden.

Vakantiesferen en activiteiten
Dankzij Stichting Vrienden van IJsselheem kunnen de zomeractiviteiten voor het tweede jaar op rij worden georganiseerd. Voor het programma is vooral gekeken naar de individuele wensen van bewoners. Daarbij wil men de buitenwereld als het ware binnenhalen. Zo was er bezoek van de Harley Davidson vereniging en stonden er prachtige motoren in de binnentuin, er was muziek en ijs en een fotograaf maakte foto’s in vakantiesferen. In Theodora Vos de Wael is binnenkort een theatervoorstelling met clowns en deelnemers gaan op bezoek bij de pluktuin van zorgboerderij de Huppe. Er staat ook een mooie boottocht door de stadsgracht van Zwolle op het programma. De vakantieweken worden afgesloten met een gezellige BBQ in de binnentuin van de Nieuwe Haven.

Theodora Vos de Wael
Theodora Vos de Wael is gelegen in de wijk Kamperpoort, met de prachtige binnenstad van Zwolle om de hoek. Het huis biedt ouderen met dementie een beschermde, huiselijke en herkenbare omgeving in de vorm van kleinschalig wonen. Aan de overkant van de straat ligt woon-, zorg- en dienstencentrum Nieuwe Haven met een gezellig Grand Café, een mooie tuin en uitgebreide mogelijkheden voor behandeling en dagbesteding.

Centrum voor Behandeling en dagbesteding
Het Centrum voor Behandeling en Dagbesteding is er voor ouderen die zelfstandig wonen. Zij kunnen hier terecht voor een waardevolle invulling van hun dag en voor behandeling op het gebied van fysiotherapie, ergotherapie en logopedie. Dit kan bijdragen aan herstel wanneer men door fysieke klachten minder zelfredzaam is. Voor mensen met beginnende dementie biedt het centrum een uitgebreid dagbestedingsprogramma met een vaste structuur. De activiteiten zijn er op gericht om geestelijk en lichamelijk actief te blijven. Meer informatie vindt u op www.ijsselheem.nl.

Artikel delen: