Odeon brengt de allereerste !VARA Cabaretbattle

We kennen allemaal het Jongeren Lagerhuis, waarin scholieren met elkaar debatteren over de meest uiteenlopende actuele onderwerpen. De VARA komt binnenkort met een nieuwe strijd, maar deze keer draait het niet om de beste debatteertechnieken. Tijdens de eerste !VARA Cabaretbattle gaat een vakjury op zoek naar de act die het publiek het best en het hardst aan het lachen krijgt!

Op drie podia in Nederland worden de voorrondes gehouden van de !VARA Cabaretbattle. De Van der Reijdzaal in Schouwburg Odeon is één van die drie podia. Op donderdag 13 maart om half 8, barst de battle los. In Zwolle zullen scholieren van acht verschillende scholen tegen elkaar op grappen om een plaats in de finale van 22 april.

Onder het motto ‘op weg naar het cabaretpodium’ heeft de VARA een compleet lesprogramma ontwikkeld waar door scholen door het hele land fanatiek gebruik van is gemaakt. Op www.cabaretpodium.vara.nl is alle informatie opgenomen over het lesprogramma, de spelregels, de juryleden en de deelnemende scholen. Ook via www.hyves.nl is de battle actief, met een eigen pagina waarbij hyvers zich kunnen aansluiten. De scholen die zich in Zwolle presenteren komen uit Oldekerk, Maarssenbroek, Almere, Oosterwolde, De Meern, Leeuwarden, Nieuwegein en Zwolle. Zwolle wordt vertegenwoordigd door ROC Landstede Vormgeving & Entertainment. Maar het belooft een spannende strijd te worden, dus deze thuiswedstrijd is nog niet gespeeld!

De voorronde van de !VARA Cabaretbattle bij Schouwburg Odeon begint om half 8 en voor vijf euro bent u erbij. Kaarten reserveren kan op de website van Odeon De Spiegel theaters: www.odeondespiegel.nl. Telefonische reserveren of langskomen kan ook. Het bespreekbureau van Odeon De Spiegel theaters is geopend op werkdagen van 16.00 tot 21.00 uur. U kunt langskomen bij Theater De Spiegel op het Spinhuisplein 14, of bellen met 038 – 4 288 288.

Artikel delen:

Reageer