Kinderen schenken zelfgekweekte zonnebloemen aan zorginstellingen

Kinderen schenken zelfgekweekte zonnebloemen aan zorginstellingen

Zwolle – De kinderen van de Zwolse jeugdtuinen hebben donderdag 9 augustus 2018, zo’n 500 zelfgekweekte zonnebloemen afgesneden en vervolgens aangeboden aan de cliënten van diverse zorginstellingen in de stad.

De zonnebloemen zijn gekweekt in de jeugdtuinen Zwolle-Zuid en Stadshagen. In deze tuinen krijgen wekelijks honderden basisscholieren na schooltijd de mogelijkheid om te leren tuinieren Dit jaar werden voor de achtste keer zonnebloemen aangeboden aan cliënten van zorginstellingen in Zwolle.

Een groep van ongeveer 30 kinderen heeft de zelfgekweekte zonnebloemen bij Driezorg- en Woonzorgcentrum De Kievitsbloem in Zwolle-Zuid en het zorg- en servicecentrum het Zonnehuis in Stadshagen aangeboden.

De jeugdtuinen worden beheerd door ROVA in opdracht van de gemeente Zwolle. In de tuinen krijgen wekelijks honderden basisscholieren na schooltijd de mogelijkheid om te leren tuinieren. De kinderen in de leeftijd van negen tot en met elf jaar kweken onder begeleiding van een aantal vrijwilligers allerlei gewassen. Het jeugdtuinseizoen loopt van april tot oktober. Dankzij een uitgekiend teeltplan is er voor de kinderen gedurende het hele seizoen van alles te zien en te doen.

Er zijn drie jeugdtuinen in Zwolle:
Tuin Stadshagen, aan de Oude Wetering
Tuin Aa-landen/Holtenbroek, aan de Pergolesistraat.
Tuin Zwolle-Zuid, aan de Oude Deventerstraatweg
Meer informatie
Meer informatie over jeugdtuinen is te vinden op website zwolle.nl/jeugdtuin en de activiteiten in de tuinen zijn te volgen via facebook Jeugtuineninzwolle. Bron: www.zwolle.nl

Artikel delen: