Zwolle kleurt in 2019 al roze

Zwolle kleurt in 2019 al roze

Zwlle – De initiatiefnemers van “Roze Zaterdag 2020’ waren er helaas niet in geslaagd om de officiële Roze Zaterdag in 2020 naar Zwolle te halen, en zagen Leeuwarden deze wedstrijd winnen. Echter bleek dit een startsein te zijn voor een back-up plan wat al klaar lag voor het geval dit zou gaan gebeuren, en wat nu ondersteund door het enthousiasme van de Gemeente en Provincie een jaar eerder georganiseerd zal gaan worden!

Het belangrijkste doel was met de Roze Zaterdag om de zichtbaarheid van LHBTI+ organisaties, groot én klein te vergroten, en om dit gedachtengoed door te zetten doen de initiatiefnemers dit nu door middel van een botenparade door de Zwolse grachten, verschillende voorstellingen, voorlichtingen en meerdere feesten door de binnenstad tijdens het “Zwolle Pride Weekend”, waardoor de organisatie de LHBTI’ers wil laten zien dat ze trots mogen zijn op wíe zij zijn en van wie zij houden.

Niek lá Mon voegde hieraan toe: “Met de Canal Pride en het “Zwolle Pride Weekend” hopen wij niet alleen de acceptatie, maar juist ook de emancipatie van LHBTI+’ers te vergroten. Door samenwerking met lokale ondernemers, het open karakter en lage drempel van de botenparade willen we de verbinding aan gaan met de Zwolse bevolking en alle bezoekers van de parade. Wij zijn niet alleen trots op de LHBTI-gemeenschap, maar ook op de stad als geheel en dat vieren we samen!” Het zal ook uniek zijn binnen de provincie Overijssel, aangezien dit de eerste keer zal zijn dat een Overijsselse stad een dergelijke Canal Pride zal gaan organiseren. En de organisatie hoopt dan ook dat de Zwolse editie net z’n succes gaat worden zoals in steden als Amsterdam, Utrecht en Leeuwarden waar het al enkele edities een groot succes blijkt te zijn!

Er was vanuit de Gemeente Zwolle en de Provincie Overijssel 80.000 vrijgemaakt voor de Roze Zaterdag, echter gaan de initiatiefnemers opnieuw om de tafel zitten aangezien de begroting vele malen kleiner zal zijn dan voorheen en er veel commerciële partijen zijn die dit initiatief nu al ondersteunen.

De exacte datum voor het “Zwolle Pride Weekend” is nog niet duidelijk, maar de voorkeur gaat uit naar het laatste weekend van augustus 2019.

Artikel delen: