Thema-avond over hartritmestoornissen

Mede om tegemoet te komen aan de behoefte van leden van patiëntenvereniging Hartezorg, organiseren de Isala klinieken te Zwolle op maandag 3 maart a.s. een voorlichtingsavond over hartritmestoornissen voor hartpatiënten en andere belangstellenden.

Aan de orde komen hartritmestoornissen bij normale harten, genetisch bepaalde hartritmestoornissen en ritmestoornissen bij zieke harten. Tijdens deze avond is er ook aandacht voor voedings- en bewegingsadviezen. Patiënten met hartritmestoornissen kunnen erg onzeker zijn. Door training en goede informatie kan de patiënt ervaren dat het veilig is om inspanningen te verrichten. Een diëtiste legt uit hoe belangrijk een gezond voedingspatroon is voor mensen met hartaandoeningen.

De Isala klinieken verzorgen diverse behandelingen voor hartpatiënten waaronder dotteren, radiofrequente catheterbehandelingen (ablaties), het implanteren van pacemakers en het implanteren van ICD’s. De ICD bewaakt ook het hartritme. Deze techniek maakt het mogelijk dat tegenwoordig patiënten op afstand gecontroleerd worden en daardoor minder vaak naar het ziekenhuis hoeven te komen. Met deze nieuwe ontwikkeling is het afgelopen jaar positieve ervaring opgedaan. Ook besteedt het ziekenhuis veel aandacht aan nazorg op de hartfalenpoli via revalidatietrajecten en met controles die thuis plaatsvinden.

De thema-avond vindt plaats op locatie Weezenlanden van 19.30 tot 21.30 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via patiëntenvereniging Hartezorg, tel. (0541) 680 837 of per mail hzoost@xs4all.nl. Meer informatie over de thema-avond staat ook op www.isala.nl .

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer