Toer SP-voorzitter doet Zwolle aan

Toer SP-voorzitter doet Zwolle aan

Zwolle – Partijvoorzitter Ron Meyer (SP) komt op dinsdag 21 augustus om 20.00 uur naar het Dominicanenklooster in Zwolle om te spreken over de staat van Nederland. In zijn nieuwe boek Grip werpt Meyer samen met maatschappelijk leiders een blik op de samenleving. Tijdens een reeks openbare avonden praat hij met zoveel mogelijk mensen door over die analyse.

Voor zijn boek sprak Meyer een jaar lang met honderd schrijvers, denkers en wetenschappers. Onder andere Geert Mak, Jan Terlouw, Bas Heijne en Roxane van Iperen bleken de staat van Nederland scherp te beschrijven. SP’ers spraken in datzelfde jaar met één miljoen Nederlanders in hun buurt of op hun werk.

Meyer: “De overeenkomst tussen die gesprekken is fascinerend. Mensen snakken niet per se naar vroeger. Ze zien de overheid niet als totaaloplossing. Velen zien simpelweg dat de leegheid van het ideologische egoïsme niet de toekomst heeft. Mensen willen meer grip op hun leven en daar is om te beginnen begrip van de situatie voor nodig.”

De SP nodigt iedereen uit om deze avond mee te praten over de toekomst van Nederland. Inloop is vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis en iedereen is welkom.

Artikel delen: