Isala Zwolle krijgt primeur met nieuwe cardio scan

Met de aanschaf van de cardio SPECT-CT scan kunnen de Isala klinieken het vaststellen van zuurstofgebrek in het hart drastisch verbeteren en versnellen. De apparatuur is nieuw in Nederland en wordt wereldwijd slechts in enkele ziekenhuizen gebruikt.

De nieuwe scan maakt het mogelijk om tegelijkertijd anatomische vernauwingen in het kransslagvat van het hart zichtbaar te maken én het zuurstoftekort van het hart in beeld te brengen. Door deze nieuwe techniek verbetert de kwaliteit van de diagnose en kan direct een uitspraak worden gedaan over eventuele behandeling. Daar waar voorheen afzonderlijke onderzoeken over een langere periode nodig waren, soms meerdere weken, is de uitvoering van een complete diagnose nu te realiseren in één dag. De scan wordt in gebruik genomen door de afdelingen Cardiologie en Nucleaire Geneeskunde.

Een ander belangrijk voordeel van de nieuwe apparatuur is dat de bloedvaten kunnen worden bestudeerd, zonder dat daarbij instrumenten moeten worden ingebracht in het lichaam. De nieuwe scan draagt dus op meerdere fronten bij aan de verbetering van de kwaliteit van patiëntenzorg.

Daarnaast is het een belangrijke investering van het ziekenhuis in de verdere ontwikkeling van topklinische zorg op het gebied van hart- en vaatziekten in Zwolle en de wijde regio. De verwachting is dat de apparatuur nog voor de zomer in gebruik wordt genomen.

Artikel delen:

Reageer