Steun voor Zwolle als Hoofdstad van de Smaak

Na de aanmelding van Zwolle als Hoofdstad van de Smaak zijn er enkele bekende namen die de aanmelding van Zwolle dragen. Deze week heeft de stuurgroep van Hoofdstad van de Smaak de projectvisie aangeboden aan de Raad van Advies van de Week van Smaak; de ondersteuning van Jonnie en Therèse Boer en Leontien van Moorsel is daarbij van groot belang.


Zowel Leontien van Moorsel als Jonnie en Therèse Boer steunen de nominatie van Zwolle voor de titel Hoofdstad van de Smaak 2008. ( Archieffoto Pedro Sluiter )

In het comité van aanbeveling dat de kandidatuur begeleidt, is uiteraard ook de gemeente Zwolle vertegenwoordigd. Drs H.J Meijer, Burgemeester van Zwolle en Wethouder Knol, Economische zaken Zwolle (tevens bestuurslid Overijssels Landschap) nemen naast de bekende Nederlanders zitting in het comité van aanbeveling.

Henk van Voornveld (directeur RBT Vechtdal-Ijsseldelta): “We hebben gezocht naar een aantal personen die passen bij Zwolle en omgeving, de kernwaarden van de Week van de Smaak vertegenwoordigen en enige landelijke uitstraling hebben. Het echtpaar Boer behoeft uiteraard geen nadere toelichting. Leontien van Moorsel organiseert elk jaar de Leontiens Ladies Ride die vanuit Zwolle door het Vechtdal loopt. Bij gezond voedsel hoort gezond bewegen. Leontien is daarvoor een perfect passend boegbeeld. Naast de steun van deze bekende namen zijn we uiteraard ook erg blij met de steun van culinaire ondernemers en iedereen in Zwolle en omgeving die de afgelopen week heeft geholpen met het ontwikkelen van onze projectvisie. Dit is het aanbiedingsdocument voor de organisatie van de Week van de Smaak”.

Sander Janssens (Voorzitter Slow Food Zwolle): “De stuurgroep van het promotieplatform Zwolle heeft zich vrijdag officieel aangemeld door het versturen van de Zwolse projectvisie op de Week van de Smaak. We staan in de startblokken. Een voorlopige versie van de website is al klaar. De bedoeling is dat alle activiteiten via www.zwollehoofdstadvandesmaak.nl gecommuniceerd gaan worden. Zodra Zwolle verkozen is, wordt deze verder uitgebouwd”.

E-mail uw mening

Als U ook vindt dat Zwolle Hoofdstad van de Smaak 2008 moet zijn, stuur dan een e-mail naar

zwollehoofdstadvandesmaak@gmail.com met naam, beroep en korte motivatie. Ook suggesties voor bijzondere activiteiten zijn van harte welkom. De beste inzenders wacht een smakelijke verrassing.

Kijk voor meer informatie op www.slowfoodzwolle.nl, http://www.weekvandesmaak.nl, www.zwollehoofdstadvandesmaak.nl 

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Smaakvol
    Dit smaakvolle onderwerp is hier toch al eens belicht. Ik heb toen al gemaild naar genoemd adres. Ach, zal wel iets zijn met “herhaling, kracht en reclame” 😉


    ⚠️ Meld

  2. er is de afgelopen tijd al genoeg te doen geweest over de smaak van kiezen vanuit het gemeente bestuur over het gebouw naast het oude flevogebouw en zo smaakvol was die keuze niet gezien de reactie uit de burgerij.Dus als Zwolle hoofdstad van de smaak wil worden mag daar ook wel eens goed na gekeken worden voor men een besluit neemt


    ⚠️ Meld

Reageer