Middagfilms in de krokusvakantie

Voor wie in de krokusvakantie de zinnen wil verzetten met een mooie film, heeft Filmtheater Fraterhuis extra middagvoorstellingen in petto: naast kinderfilms zijn de natuurfilms ‘Earth’ en ‘The Fox and the Child’ te zien.

Net als in de afgelopen kerstvakantie, programmeert het Fraterhuis nu voor het eerst in de krokusvakantie extra films voor alle leeftijden. Het weer wordt wisselvallig, dus alle tijd voor een goede middagfilm. In de weekends staan de gebruikelijke matinee voorstellingen op het programma. Henriëtte Boerhof: “De ervaringen en reacties in de kerstvakantie op de matinee voorstellingen  waren zo positief dat we nu ook de krokusvakantie voor alle leeftijden een prachtige film willen aanbieden. Een experiment, maar de extra inzet van onze vrijwilligers èn de prachtige filmtitels spreken hopelijk veel mensen aan”.

Natuurfilms

Het Fraterhuis vertoont in de krokusvakantie natuurfilms die internationaal hoge ogen gooien. ‘The Fox and the Child’ is van de Franse regisseur en bioloog Luc Jacquet, die eerder ‘The March of the Penguins’ maakte. Ditmaal houdt de film het midden tussen sprookje en natuurdocumentaire: een onverschrokken meisje laat zich leiden door een vos en ontdekt zo de wilde, geheimzinnige natuur. Jacquet filmde op onherbergzame plekken in Europa. Voor de ‘hoofdrol’ gebruikte hij getrainde vossen. De Nederlands gesproken film is bij het Fraterhuis extra te zien op 25, 26 en 28 februari, steeds om 15.00 uur.

‘Earth’ is een uniek en adembenemend portret van onze planeet. In ruim anderhalf uur maakt ‘Earth’ een tocht van de Noordpool naar de Zuidpool. Op indringende wijze toont regisseur Alastair Fostergill hoe de opwarming van de aarde de overlevingskansen van flora en fauna bedreigt. Het commentaar in de film is van David Attenborough. ‘Earth’ is extra te zien op 27 en 29 februari, om 15.00 uur.

Kinderfilms

In de krokusvakantie heeft het Fraterhuis extra voorstellingen van twee kinderfilms. Op 23 en 25 februari, steeds om 11.00 uur, is de Nederland gesproken tekenfilm ‘Kirikou’ te zien. De film gaat over het dappere jongetje Kirikou, dat in allerlei avonturen de heks Karaba te slim af is. Met prachtige liedjes van onder anderen Youssou N’Dour is deze film een heuse safari!

Op 27 februari en 2 maart is de Deense kinderfilm ‘Zafir’ te zien, om 14.00 uur. De film is Nederlands ondertiteld, gaat over het meisje Anna, dat droomt om op het paard Zafir te rijden. Maar haar ouders zijn bang dat Anna, net als haar zus, bij een val van het paard zal overlijden. Totdat Sherbat, een meisje uit een vluchtelingenkamp, Zafir weet te beteugelen.

Reserveren

Reserveren is mogelijk via www.filmtheaterfraterhuis.nl.

Artikel delen:

Reageer