Open Monumentendag 2018 in Zwolle - Foto: Ellen la Faille
Foto: Ellen la Faille

Open Monumentendag 2018 in Zwolle

Zwolle – Op zaterdag 8 september is het weer Open Monumentendag. Zwolle doet ook weer mee. Het thema is dit jaar ‘In Europa’. Je kunt Open Monumentendag op verschillende manieren beleven. De opengestelde monumenten zijn gratis te bezoeken. Als je de voorgestelde wandelroute volgt kom je langs alle deelnemende monumenten. Er worden diverse activiteiten georganiseerd rond het thema ‘In Europa’. Je kunt ook een fietstocht maken door Zwolle en het  buitengebied. Je fietst dan langs cultureel erfgoed, monumenten en historische buitenplaatsen.

Op 8 september staat er een informatiestand op het Grote Markt (voor de Grote of St. Michaëlskerk). Bij deze stand kun je het gratis programma boekje en ook het gratis Monumenten magazine krijgen. In het Monumentenmagazine staan mooie verhalen over het thema van de dag.

Er worden diverse activiteiten georganiseerd. Zo worden om 10 uur de klokken van de Peperbus geluid door Zwols klokkenluiders gilde St. Michaël. Met het luiden van de klokken wordt de dag geopend. Er zijn concerten en optredens van verschillende koren. Er is een gratis puzzelrit en nog veel meer. Het complete programma met opengestelde monumenten en activiteiten vind je digitaal op openmonumentendag.zwolle.nl. Wil je op de hoogte blijven over nieuwtjes, het programma en het Monumentenmagazine, like dan de speciale facebookpagina.

Artikel delen: