NS-station (aug. 2018) - Foto: Ingezonden foto
NS-station (aug. 2018)
Foto: Ingezonden foto

Bouw van fietsenstalling onder Zwolse Stationsplein start voorjaar 2019

Zwolle – De bouw van de fietsenstalling onder het Zwolse Stationsplein kan volgend voorjaar starten. De gemeente Zwolle heeft aan Boskalis Nederland opdracht verleend voor de bouw van de ondergrondse fietsenstalling van 5.475 fietsen en de herinrichting van de openbare ruimte van het Stationsplein en de Stationsweg. Tijdens de aanbesteding heeft Boskalis plannen aangeboden met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Een beoordelingssteam, gevormd door de gemeente Zwolle, NS Stations, ProRail en Fietsersbond Zwolle, heeft de plannen van de vijf deelnemende bedrijven beoordeeld op prijs, de kwaliteit van de stalling en de openbare ruimte, het beperken van overlast tijdens de bouw en de mate waarin het ontwerp duurzaam is.

Winnaar
Boskalis Nederland heeft het beste plan aangeboden voor de nieuwe fietsenstalling waarin het ontwerp van de stalling leidt tot meer comfort voor de gebruikers en een betere beleving. Daarnaast heeft de aannemer goed gescoord op de wijze waarop overlast en hinder voor de ondernemers, bewoners en reizigers in en rondom het Stationsplein wordt voorkomen danwel geminimaliseerd en de wijze waarop invulling wordt gegeven aan duurzaamheid. Als aannemer met de beste prijs-kwaliteitverhouding is Boskalis  Nederland winnaar van de aanbesteding. Boskalis zal de aangeboden plannen om de ondergrondse fietsenstalling aan te leggen en de openbare ruimte op het Stationsplein en de Stationsweg te herinrichten de komende periode verder uitwerken. Begin oktober 2018 wordt het ontwerp gepresenteerd en openbaar gemaakt. De Spoorcafe’s in de aankomende twee jaar worden benut om de stand van zaken van het ontwerp en de bouw toe te lichten.

Ondergrondse fietsenstalling en openbare ruimte
Met een financiële bijdrage van ProRail en provincie Overijssel gaat de gemeente Zwolle van voorjaar 2019 tot eind 2020 een ondergrondse fietsenstalling voor 5.475 fietsen onder het Stationsplein bouwen en de openbare ruimte op het Stationsplein de de Stationsweg herinrichten. Het bouwproject maakt onderdeel uit van het Ontwikkelperspectief Stationsgebied Zwolle. Meer informatie staat op www.zwolle.nl/spoorzone.

Artikel delen: