Lezingencyclus over antiek in Zwolle

Maandagavond 10 maart start de eerste lezing over antiek in Bibliotheek Zwolle Centrum (ingang via Statenzaal, Diezerstraat 80). De overige lezingen vinden plaats op maandag 17 maart, 7 en 21 april. Alle avonden starten om 20.00 uur en duren tot 22.00 uur.

In de kringloopwinkel, de rommelmarkt en op beurzen zie je steeds meer antiek opduiken. Weggedaan door mensen die het niet meer herkennen. Kennis van antiek verdwijnt helaas steeds meer bij de mensen. Met de kennis van de lezingencyclus Van oude dingen…: hoe herken je antiek? loop je niet zomaar meer voorbij aan antiek.

De lezingencyclus “Van oude dingen…: hoe herken je antiek?” bestaat uit vier lezingen, die elk bestaan uit een combinatie van theorie en praktijk. Aan de hand van objecten die de docent meeneemt, een scala aan afbeeldingen en praktische informatie over stijlkenmerken leren belangstellenden waar op gelet moet worden als je een aankoop wilt doen.

Ook de achtergronden van de belangrijkste antiekstromingen worden kort behandeld. Verder komen de stand van de antiekmarkt en de methoden van vervalsingen aan bod.

De laatste bijeenkomst komt een antiektaxateur het meegebrachte klein-antiek taxeren.

Harry Hartmann

De docent Harry Hartmann is ruim tien jaar werkzaam in het onderwijs: enkele jaren als docent op verschillende HBO’s en 8 jaar als trainer in het bedrijfsleven. Antiek is al 15 jaar zijn hobby. De afgelopen twee jaar was hij docent antiek bij de Volksuniversiteit Zwolle. Kennis op het gebied van antiek verdwijnt helaas steeds meer bij de mensen, en het is zijn drive om aan die kennisoverdracht bij te dragen door vooral te doen. Antiek moet je in handen gehad hebben om het later echt te kunnen herkennen.

Deelname aan een lezing kost 10,00 en 7,50 (bibliotheekleden). Deelname aan de gehele lezingencyclus is extra aantrekkelijk: voor slechts 35,00 en 25,00 (bibliotheekleden) kunnen vier lezingen bijgewoond worden.

Opgave voor de lezingencyclus is mogelijk tot 8 maart a.s. bij de receptie van Bibliotheek Zwolle Centrum (4217278). Ook voor het bijwonen van de afzonderlijke lezingen geldt dat belangstellenden zich vooraf moeten aanmelden.

Op www.bibliotheekzwolle.nl is meer informatie over de inhoud van de afzonderlijke lezingen te vinden.

Artikel delen:

Reageer