VV Berkum
VV Berkum

Berkum na rust langs Achilles 1894

Zwolle – Berkum heeft in de laatste oefenwedstrijd vóór de start van de nieuwe competitie met 3-2 gewonnen van zondaghoofdklasser Achilles 1894 uit Assen. De Zwollenaren startten matig en kwamen zelfs met 0-2 achter, maar bogen dat na rust goed om.

In de eerste 25 minuten was het spel van beide kanten rommelig en kregen beide keepers weinig te doen. Daarna braken de bezoekers, na een afgeslagen Berkum-aanval, echter over links uit en dook Stan Haanstra voor het Zwolse doel op. Zijn inzet werd wat van richting veranderd en dat was nét genoeg om doelman Dominic van Hoof te kloppen: 0-1. Een minuut of 10 later deed zich een soortgelijke situatie voor en nu kon Rick Wiersma, alweer na een uitbraak, voor 0-2 zorgen.

Daarmee leek de middag een zwart randje te krijgen voor Berkum, maar de gastheer sloeg binnen twee minuten terug. Jorben Nieuwenhuis stuurde Yannick Kaluzi op pad, die de bal goed vast wist te houden en Chris van der Meulen vervolgens in staat stelde om de 1-2 binnen te schieten. Die aansluitingstreffer luidde de ommekeer in en Berkum kwam kort voor rust zelfs bijna langszij. Een afstandsschot van Marc van der Meulen werd echter met de nodige moeite gestopt door Achilles-keeper Morten Otto, waardoor de ploeg uit Assen toch met een voorsprong de rust in ging.

Berkum zette in de tweede helft nog wat extra aan en dat resulteerde in kansjes voor onder meer Björn Bakker en Yannick Kaluzi. Na iets meer dan een uur was het alsnog raak. Een Zwolse aanval leek te stranden maar Johnsen Bacuna bereikte toch de nét ingevallen Yoram Zandvliet. De Zwolse spits produceerde een rollertje, en dat bleek genoeg om doelman Otto in de hoek te passeren: 2-2.
Nadat een inzet van Bacuna, na prima voorbereidend werk van Thom Kooke, even later door de lat van het Achilles-doel werd gekeerd trokken de Zwollenaren het duel een kwartier voor tijd naar zich toe. Een corner leek een prooi te worden voor de Asser defensie, maar Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen kwam toch in balbezit en haalde onmiddellijk uit voor de op dat moment verdiende 3-2. Berkum herstelde zich zo knap van de in het begin opgelopen achterstand, maar zal zich in de competitie niet kunnen permitteren te starten zoals de ploeg deed in dit oefenduel.
Berkum-Achilles 1894, 25 augustus 2018 (oefenwedstrijd)
Eindstand: 3-2 (1-2)
Scheidsrechter: Gerrit Fikkert
Doelpunten: 26. Stan Haanstra (0-1), 37. Rick Wiersma (0-2), 39. Chris van der Meulen (1-2), 64. Yoram Zandvliet (2-2), 75. Marc van der Meulen (3-2)
Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Dennis Horstman, Jason Huisman (62. Patrick van der Veen), Jasper Bremmer (62. Silvan Kersbergen), Jorben Nieuwenhuis, Marc van der Meulen (76. Hoeseb Yakob), Björn Bakker, Johnsen Bacuna (78. Andrej Piljic), Chris van der Meulen, Michel van Aggele (46. Thom Kooke), Yannick Kaluzi (62. Yoram Zandvliet)

Artikel delen: