Politie zoekt veroorzaker aanrijding

Op donderdag 21 februari 2008, heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Burgemeester Roelenweg. Een 17 jarige bromfietsbestuurster reed met haar bromfiets over het fietspad van de Burgmeester Roelenweg komende uit de richting van de Zwartewaterallee en gaande in de richting van de Pannenkoekendijk.

Plotseling kwam er uit een rechts gelegen uitrit/inrit van o.a. garagebedrijf Leerentveld een bestelauto rijden. De bestuurder/bestuurster van deze bestelauto bracht de auto tot stilstand op het fietspad. Hierdoor werd de doorgang voor de geblokkeerd. De bromfietsbestuurster heeft krachtig geremd maar gleed met haar bromfiets onderuit. Zij kwam op het wegdek van het fietspad terecht. De bestuurder/bestuurster van de bestelauto is na het veroorzaken van de aanrijding gewoon doorgereden in de richting van de oprit A28.

Het zou gaan om een bestelauto van het merk Volkswagen type Caddy, voorzien van een grijs kenteken. De auto bestelauto had de kleuren rood/wit met reclame op de zijkant in het model van een “balk”. Het slachtoffer is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht in Zwolle. Na behandeling kon zij huiswaarts keren. Ten gevolge van de aanrijding heeft ze een pijnlijke heup en schaafwonden aan haar knie. Getuigen van het ongeval worden verzocht contact op te nemen met de politie in Zwolle. 0900 –8844 of via Bel M 0800 –7000.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Politie zoekt veroorzaker aanrijding”

  1. @Admin:
    “… hierbij werd de doorgang voor de bromfietsbestuurster geblokkeerd…” (halverwege tweede alinea) en in de derde alinea tweede zin moet het woord “auto” weg voor “bestelauto”.

    Verder natuurlijk te gek voor woorden dat er niemand is geweest die even is uit- of afgestapt om de bromfietsster te helpen. Of was het rustig op de weg? Er staat namelijk ook geen tijdstip genoemd.
    En is de bestuurder van de bestelauto niet na te gaan bij dat bedrijf waar hij weg reed?

  2. Een zéééér veel voorkomende fout van automobilisten; zeer ergerlijk, hinderlijk en gevaarlijk. En dan nog doorrijden ook >:( >:(

    Automobilisten weten meestal w?l dat ze niet dwars op een spoor bij een spoorwegovergang moeten stil gaan staan maar wachten tot ze helemaal het spoor over kunnen steken; idem bij de rijbaan voor auto’s; wil je linksaf slaan en is het voor rechts nog niet vrij, dan ga je niet vast op de eerste rijbaan stil staan die je moet oversteken maar wacht je netjes….. Hoewel…. netjes, vaak wachten ze dan ‘netjes’ dwars op het fietspad >:(

    RVV 1990
    Paragraaf 9 Stilstaan
    Artikel 23
    1 De bestuurder mag zijn voertuig niet laten stilstaan:
    a. op een kruispunt of een overweg;
    b. op een fietsstrook of op de rijbaan langs een fietsstrook;
    c. op een oversteekplaats of binnen een afstand van vijf meter daarvan;
    d. in een tunnel;
    e. bij een bord bushalte ter hoogte van de geblokte markering dan wel, ingeval die markering niet is aangebracht, op een afstand van minder dan 12 meter van het bord. Dit geldt niet voor het onmiddellijk laten in- en uitstappen van passagiers;
    f. op de rijbaan langs een busstrook en
    g. langs een gele doorgetrokken streep.

  3. Aanrijding of geen aanrijding: doorrijden is alsnog niet toegestaan:

    Artikel 7
    1 Het is degene die op de één of andere manier bij een verkeersongeval is betrokken, verboden de plaats van het ongeval te verlaten.

Reacties zijn gesloten.