Geslaagde korfbalstartdag bij Sparta Zwolle - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Geslaagde korfbalstartdag bij Sparta Zwolle

Zwolle – Afgelopen zaterdag heeft korfbalvereniging Sparta Zwolle het seizoen ‘geopend’ met een gezellige en sportieve startdag. Meer dan 200 korfballers van jong tot oud waren actief op het terrein aan de Nijenhuislaan in Stadshagen.

De ochtend stond in het teken van jeugdclinics. In 2 grote groepen werden de jeugdleden getraind door de mannen en vrouwen van de Sparta-selectie. De jongste groep, de 5- tot 11-jarigen trainden op balvaardigheid en techniek en sloten natuurlijk af met een aanvalsoefening tegen hun favoriete speler of speelster.

Daarna waren de oudere jeugdspelers aan de beurt en daar werd er ingezet op het allround-korfballen. De 12- tot 17-jarigen gingen daarna ook op voor een halve minuut 1 tegen 1 korfballen tegen hun favoriete speler.
Vanaf het middaguur werd een toernooi gespeeld. Veel teams zijn nog in voorbereiding op de competitie en spelen vriendschappelijke wedstrijden. De deelnemende teams waren Sparta 1, 2, 3 en A1. De tegenstanders kwamen uit heel het land en waren zeer aan de Sparta-teams gewaagd.
De organiserende werkgroep had verbinden en bijpraten hoog op de agenda gezet en dus werden de deelnemers en supporters ook uitgenodigd voor de barbecue. Het karaoke feestje zorgde voor de perfecte afsluiter.
Dennis Compayen, aanjager van de startdag, was tevreden: “Dit was de eerste keer dat we dit georganiseerd hebben en het was een hele mooie dag. Gelukkig hebben we nog redelijk weer gehad en zijn er nauwelijks blessures te melden.” Dat is dus heel positief, en ja, er zijn nog wel wat verbeterpunten: “We willen deze dag jaarlijks organiseren en hebben ons voorgenomen om enigszins klein te beginnen en het jaarlijks verder uit te bouwen. Volgend jaar gaan we meer ploegen laten deelnemen aan het toernooi en in de middag ook meer vertier voor toeschouwers en jeugdspelers aanbieden.”
Sparta Zwolle begint op zaterdag 8 september de competitie met om 15.30u een thuiswedstrijd tegen KV Heerenveen. De formatie van trainer/coach Henco Pullen is gepromoveerd en heeft als doelstelling klassebehoud.

Artikel delen: