Overvallers binden winkelpersoneel vast in Zwolle

Op donderdag 21 februari 2008 heeft er rond 21.40 uur een gewapende overval plaatsgevonden bij een winkel aan de van der Capellenstraat. Een personeelslid van de winkel werd buiten door twee mannen opgewacht en de beide daders bedreigden het personeelslid en wisten hierna binnen te dringen in de winkel via de achteringang.

In de winkel werden een aantal personeelsleden vastgebonden met tie-rips. Een personeelslid moest de daders hierbij helpen. Onder bedreiging van een wapen moest de kluis worden geopend. Het geld dat in de kluis lag opgeslagen werd meegenomen. Vervolgens maakten de verdachten zich uit de voeten. Het signalement van de daders luidt: twee mannen met vermoedelijk een getinte huidskleur, gekleed in donkere kleding, leeftijd waarschijnlijk tussen de 20 en 22 jaar.  Het onderzoek naar deze zaak is in volle gang. De politie is op zoek naar getuigen in deze zaak. U kunt hiervoor bellen met 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Denk dat de schrik er best inzit bij dat personeel na zoiets ,het wordt ook steeds gekker met die overvallen overal .Wat ik ook vind als bewoner van dat winkelcentrum er moet ook veel vaker gesurveilleerd worden door de politie ook met het oog op de vernielingen die er door de jeugd plaatsvinden want zie hier bijna nooit een agent doorkomen Ik hou mijn hart vast hoe het straks met het nieuwe gedeelte gaat lopen dan zitten er meer winkels en een nauw straatje erbij ,dus bewakingscamera,s in het centrum zou niet teveel zijn .Dan kunnen ze op het buro via die camera,s de boel een beetje bespieden ook met oog op vernielingen


  Maak melding

 2. Ik stem nog steeds op een Charles Bronson!

  O.t.: ziek. Het eerste wat in me op komt, bekend met de betreffende winkel? Ex-werknemers misschien?


  Maak melding

 3. heb toch wel gelijk he meerendeel altijd die getinde lui met geen gevoel inhun donder!! . bovendien mag je op deze site ook niks zeggen he. de helft van mijn bericht in een ander topic is verwijderd en er stond niks discriminerends in!! alleen hoe ik over sommige mensen denk. hier rust een dikke censuur. JAMMER!


  Maak melding

 4. NIks jammer Johan, wat jij zegt is zo afgezaagd als maar kan. En nee ik geef je nog niet eens gelijk ook. Ik vind jouw opinie persoonlijk een beetje van het niveau ‘de klok horen luiden en meteen de bonte hond in de kroeg’.


  Maak melding

 5. @ghehe:
  Er lopen op staat in Nederland negen blanken tegenover 1 getinde.
  In de gevanenissen zitten 9 getinden tegen over één blanke.
  Geen wonder dat je dan bepaalde ideén krijgt. 😉


  Maak melding

 6. Het komt wel steeds dichter bij :(.
  In ieder geval klote voor die mensen die er bij betrokken waren.

  Camera’s vind ik een goed idee! Maar goed, dan beginnen velen weer te piepen over privacy.

  En inderdaad de politie zie ik er bijna nooit een ronde maken. Maar als je nu eens een klein rekensommetje maakt… Wat kost een agent op jaarbasis? Ik zeg niet wat ze verdienen, maar wat ze kosten. ?? 150.000,-? Voor minder dan 1 miljoen per jaar heb je dus zeg 6 agenten. Met 6 agenten dedicated voor Zwolle Zuid (bijvoorbeeld) moet het toch mogelijk zijn dit soort dingen te voorkomen? Voor iedere dag van de week 1. En dan beloven we gewoon dat we ons op zondag gedragen 🙂


  Maak melding

 7. @ Tjalling, men zou de hand ook eens in eigen boezem kunnen steken. In de landen waar de getinte mensen vandaan komen, liggen de verhoudingen compleet anders. Daarbij vergeten we vaak dat we de ‘nieuwkomers’ in de laagste sociale klasse hebben gepropt. De laagste sociale klasse van NL staat er ook niet al te rooskleurig bij. Wanneer we een groep uit de laagste klasse (allochtonen) dan ook nog eens sterk beschouwen als een groep en daar allerlei prijskaartjes aan gaan hangen, zal die groep zich inderdaad versterken en afzetten tegen de rest van NL. Dat wil niet zeggen dat het daarom eigenlijk misdeelde lieverdjes zijn, maar om de schuld nu volledig bij hen te leggen vind ik daarom te makkelijk.
  Maar inderdaad; de verhoudingen zijn momenteel best scheef gegroeid. Maar met wijzen met de vinger en gemediahyped gedoe schieten we niet veel op, oplossingsgericht denken lijkt me hier op zijn plaats. En ja, ook ik denk dat alleen zachte heelmeesters stinkende wonden maken. Van die gasten bijvoorbeeld in Slotervaart, moeten we ons afvragen of deze vijandigheid nog te genezen is, dan kan ik me ok een land bedenken waar deze jongens zich meer op hun plek voelen.
  Vogelaar is te naïef en Wilders veel te boos, de discussie hierbinnen bloedt dood en het blijft moddergooien naar elkaar. Alle argumenten zijn al genoemd; het wordt een wedstrijdje van ‘wie kan de ander het meest frustreren’.
  Ik denk dat het tijd wordt de nuance terug te vinden en weer oplossingsgericht te gaan denken….
  😉


  Maak melding

 8. Je kan zulke dingen niet voorkomen want er blijven altijd mensen die zichzelf belangrijker vinden dan alles op deze wereld. Zulke mensen moet je gewoon streng straffen, niet omdat dat helpt maar om andere mensen zolang mogelijk te verlossen.


  Maak melding

 9. Dat wil niet zeggen dat het daarom eigenlijk misdeelde lieverdjes zijn, maar om de schuld nu volledig bij hen te leggen vind ik daarom te makkelijk.

  Jawel hoor! De schuld ligt volledig bij hen! NIETS, maar dan ook NIETS rechtvaardigt iemand om zo een overval te doen!
  Als het er nu om ging, dat iemand een brood had gestolen om thuis zijn gezin te eten te geven of zelfs zelf iets te eten te hebben…hmmm…ok, daarvan zou je nog kunnen zeggen dat iemand zich “gedwongen” voelde zo te handelen.

  Maar in dit geval is het een hele bewuste actie waarvoor de verantwoordelijkheid geheel bij de daders ligt!


  Maak melding

 10. Ehm plantje, ben het volledig met je eens. Ik had het echter over de negatievere houding van veel allochtonen, absoluut niet over het rechtvaardigen van de overval 😮


  Maak melding

 11. Ze zijn volgens mij wel achterdochtig geworden daar…

  Mijn vriendin is op zoek naar een baan in een supermarkt en is eens een beetje aan het rondbellen geweest. Zo heeft ze ook even met de Plus contact opgenomen en gevraagd of er wellicht nog vacatures waren. De filiaalmanager sprak :”Nee! Hoezo?!?”

  Zou hij het zo vreemd vinden, dat iemand bij hem terecht komt?


  Maak melding

Reageer