Windesheim trapt hogeschooljaar af met Ionica Smeets en Peter Heerschop

Windesheim trapt hogeschooljaar af met Ionica Smeets en Peter Heerschop

Zwolle – Hogeschool Windesheim start op donderdag 30 augustus het nieuwe studiejaar met een Onderwijsfestival. Sprekers zijn onder andere hoogleraar wetenschapscommunicatie Ionica Smeets en cabaretier Peter Heerschop.

In een festivalsetting op de Campus van Windesheim zijn drie podia waar medewerkers en relaties van Windesheim zich de hele middag kunnen laten inspireren. Zo laat Ionica Smeets je op een wiskundige manier naar de wereld kijken en zie je hoe cijfers je voor de gek kunnen houden, zoomt onderwijskundige Casper Hulshof in op enkele hardnekkige clichés in het onderwijs en sluit cabaretier Peter Heerschop de dag op humorvolle wijze af.

Verbindend thema van het Windesheim Onderwijsfestival is: ‘Leren doe je samen’. Verschillende Windesheimers vertellen hoe zij hier invulling aan geven. Zo vertelt lector Alie Weerman hoe zij samen met en voor het werkveld onderwijs ontwikkelt, laat docent Anne Velema zien hoe hij met zijn studenten #offcampus gaat om zoveel mogelijk tijd in de praktijk door te brengen en neemt Bruno Oldenboom ons mee in de wereld van didactiek: wat werkt wel en wat werkt niet in de les? Tussen de bedrijven door zijn er onder het motto ‘Windesheim’s got talent’ optredens van medewerkers en studenten.

Voor meer informatie over het programma: kijk op windesheim.nl of download de Inspiratieweek app van Windesheim.

Artikel delen: