Onderzoek naar geluidsoverlast Veronica schip

Op het oude Veronica-zendschip is een geluidsonderzoek uitgevoerd. De eigenaren van het oude zendschip hebben plannen af te meren aan de Schuttevaerkade in Zwolle.

De buurtbewoners zijn niet blij met de plannen; ze vrezen geluidsoverlast. Het onderzoek moet uitwijzen of de omgeving last heeft van de discotheek. Afhankelijk van de uitslag van het onderzoek beslist gemeente Zwolle of het schip aan de Schuttevaerkade mag komen te liggen.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 14
 1. idd Edwin; saaie, grijze, zure zeikerds en wie zijn in heavens name die buurtbewoners? Toch niet weer “De Vrienden…..”? Vind de staat van die sloep wel belangrijk; daar was toen ook eea over te doen. Om er vervolgens niet van weer te horen. Dat ze straks geen kat in de zak kopen. Komen die leuke Veronica-dames van vroeger ook mee, als het allemaal doorgaat?


  Maak melding

 2. Dat geluidsonderzoek maar geen ZAK uit!!! een beslissing is al lang genomen mensen….
  Onder het mom van… En weer een leuk idee afgeserveerd!


  Maak melding

 3. Tis natuurlijk wel makkelijk praten als je er zelf niet naast woont.lijkt me geen pretje als je lekker op een zomeravond op je balkonnetje zit.
  Ga je naast een disco wonen dat weet je dat van te voren.Maar in dit geval willen ze naast de bewoners een disco plaatsen.Als ik daar zou wonen stond ik vooraan op de baricaden om het tegen te houden.
  Het is niet ook alleen de disco dreun ,maar ook de verdere overlast die een dergelijke disco boot met zich mee kan brengen.
  Leg die boot maar naast de spiegel of voor de blokkendoos.Maar vertel dan wel eerst aan die toekomstige brallers die daar een appartement van acht ton gaan kopen dat die boot er komt.  Maak melding

 4. plek
  Dacht dat de boot op een plek kwam waar geen mensen vlakbij woonden, daarom vond ik “omwonenden” zo vreemd; hoe ver weg? Maar volgens yoz is de beslissing al genomen 😮


  Maak melding

 5. Tjalling, ik praat idd makkelijk, omdat ik er niet naast woont. Ieder weldenkend mens weet dat een winkelcentrum een plek is waar voorzieningen als discotheken geplaatst kunnen worden. Dus al stond het er nog niet, dan nog was de kans op een discotheek aanwezig. Een ingecalculeerd risico dus, waar ze nu ineens op terug komen. Ik vind het een arrogant gebaar dat die mensen de deugden van ONS stadscentrum naast de deur hebben en dan vervolgens daar de dienst uit willen maken. Decadentie noem ik dat.


  Maak melding

 6. @Ghehe,
  Als je niet weet waar de schuttevaerkade is geef dan ook geen commetaar.
  Er is op die plaats in zijn geheel geen winkelcentrum en die zal daar ook nooit komen.  Maak melding

 7. Ik weet wel degelijk waar die kade is ikke. Al zou die kade wellicht inderdaad niet onder de noemer ‘centrum’ vallen, de boot komt te liggen in de gracht die het centrum omringt.

  Wat je zegt klopt hoor, ze zijn niet in het centrum komen wonen, maar er pal naast. Rederlijkerwijs mag je dan verwachten dat er pal naast je deur deze ontwikkelingen komen. Dit gebeurt dus nu. Wellicht heb ik in mijn vorige tekst mijn irritaite inderdaad te dik aangezet, maar mijn standpunt verandert er niet om. 🙂


  Maak melding

 8. Ik vraag me nog steeds af wat duurder is:
  – dat schip geluidsdicht isoleren, of
  – de Q geluidsdicht isoleren.

  Daarnaast kan je je afvragen waar alle bezoekers van zo’n schip hun auto gaan parkeren.


  Maak melding

 9. Q
  Grappig de Q komt weer eens ter sprake. Tjonge wat staat die al lang leeg! Net als de watertoren, toen ik er vanmiddag langskwam stak er een bekende kop om de deur. Idd van een weblog-foto; de toren is nog steeds gekraakt. Dus we kunnen blijven hopen dat er wat moois mee gebeurd. Eventueel terug naar toen?


  Maak melding

Reageer