VV Berkum
VV Berkum

Berkum start met derby bij WHC

Zwolle – Berkum start het nieuwe seizoen in de Hoofdklasse B direct met een onvervalste streekderby, want de Zwollenaren nemen het zaterdag in Wezep op tegen promovendus WHC. Daar treden dus twee ploegen aan die in het verleden al heel wat spannende duels met elkaar uitvochten.

“Het wordt een mooie derbysfeer,” verwacht Jasper van der Stouw. De Zwolse verdediger voetbalde vorig seizoen nog bij WHC, maar keerde daarna na twee seizoenen terug naar Berkum. “Je krijgt daar nooit wat cadeau, maar gezien onze kwaliteiten en voorbereiding heb ik het volste vertrouwen dat we kunnen winnen.”

WHC eindigde afgelopen seizoen als derde in de 1e Klasse D en leverde vervolgens knap werk door via de nacompetitie alsnog promotie af te dwingen. In de finale leek de kans daarop in rook op te gaan toen de ploeg van trainer Wiljan Mossing Holsteyn tegen Sportlust ’46 met 2-0 achter kwam. Dat werd echter door drie doelpunten van Jonathan van Marle omgebogen in een 2-3 overwinning, waarbij de beslissing pas in de laatste minuut viel. Daardoor keerden de Wezepers na drie jaar weer terug in de hoofdklasse, een niveau waar ze ook thuis horen.
In de zomerstop vertrokken er zeven spelers bij WHC maar kwamen er net zoveel bij en met de nieuwe selectie werd er redelijk gespeeld in de oefencampagne. Zo werd het Onder 19-elftal van PEC Zwolle met 2-1 verslagen en derdedivisionist ONS Sneek kreeg in eigen huis met 1-2 klop van de Veluwenaren. Afgelopen zaterdag won WHC met 0-1 bij het uit de hoofdklasse gedegradeerde NSC Nijkerk maar deze week kwamen de Wezepers bij tweedeklasser IJVV niet verder dan een 1-1 remise.

Ook bij Berkum, dat vorig seizoen zijn terugkeer in de hoofdklasse bekroonde met een fraaie tweede plaats, veranderde er nogal wat in de zomerstop. Zo kwam er niet alleen een flink aantal versterkingen van buitenaf, ook de technische staf kreeg een ander gezicht. Dit jaar staat hoofdtrainer Raymond Schuurman aan het technische roer bij de Zwollenaren, waarbij hij wordt bijgestaan door Davy Eustacia. Onder hun leiding startte Berkum de oefencampagne met een 1-3 verlies tegen de hoofdmacht van eredivisionist PEC Zwolle en daarna was zondaghoofdklasser Be Quick 1887 in Groningen met 2-1 te sterk. In de daarop volgende oefenduels bleef Berkum echter ongeslagen. Zo werd er thuis met 1-0 gewonnen van ONS Sneek en bij MSC met 2-2 gelijk gespeeld. Afgelopen zaterdag won de ploeg van trainer Schuurman met 3-2 van zondaghoofdklasser Achilles 1894, waarbij de Zwollenaren een in de eerste helft opgelopen 0-2 achterstand weg wisten te werken.
Zaterdag moet Berkum die opgaande lijn verder doortrekken, maar de ploeg weet dat een strijdlustig WHC zeker op eigen terrein flink tegengas zal geven. De wedstrijd WHC-Berkum wordt geleid door scheidsrechter Marco Oosting uit Niekerk, die op Sportpark Mulderssingel in Wezep om 14.30 uur af zal laten trappen.

Artikel delen: