Waterschap baggert Zwolse watergangen - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Waterschap baggert Zwolse watergangen

Zwolle – De komende maanden baggert het waterschap meerdere watergangen in verschillende Zwolse wijken. Het gaat om wateren in Stadshagen, Westenholte, Holtenbroek en Harculo.

Op de waterbodems vormt zich in de loop van de jaren zand en slib. Hierdoor wordt het water steeds ondieper. Voor een goede aan- en afvoer van water en om het onderhoud met de maaiboot goed te kunnen uitvoeren is het nodig dat de watergangen diep genoeg blijven. Ook krijgt door overbodige bagger te verwijderen het water meer zuurstof, ruimte en licht. Dat is goed voor de planten, vissen en overige (water)dieren.

De werkzaamheden gaan binnenkort van start. Dan zijn baggerboten, rupskranen en vrachtwagens aan het werk in en rond het water. In Stadshagen wordt de bagger op een weiland in een depot gespoten, waar het na indroging wordt verspreid over het land. De bagger die van de waterbodem van de overige watergangen afkomt, voert de aannemer per vrachtwagen af naar een erkende verwerkingslocatie. In totaal verwijderen we ca. 20.000 m3 bagger: de inhoud van 250.000 kruiwagens. Naar verwachting is het werk eind dit jaar afgerond.

Direct omwonenden zijn via een nieuwsbrief geïnformeerd over het baggerwerk. Voor de grotere projecten in Westenholte en Stadshagen is een inloopbijeenkomst georganiseerd: op dinsdag 4 september van 17.00 – 19.00 uur in Westenholte (Het Anker) en op woensdag 5 september van 17.00 – 19.00 uur in Stadshagen (de Stadshoeve).

Artikel delen: