Deze fietsenrekken behoren binnenkort tot de verleden tijd
Deze fietsenrekken behoren binnenkort tot de verleden tijd

Extra fietsenrekken Oosterlaan bieden fietsers meer gemak

Zwolle – De fietsparkeerdruk aan de Oosterlaan is hoog. Volgend voorjaar start de bouw van de nieuwe fietsenstalling onder het Stationsplein voor 5.475 fietsen. Deze bouw is naar verwachting eind 2020 klaar. Om op korte termijn de fietsers aan de noordzijde van het station extra parkeergemak te bieden, plaatst de gemeente Zwolle 130 extra stallingsplaatsen aan de Oosterlaan.

De gemeente voert twee maal per jaar metingen uit naar de fietsparkeerdruk rondom het station. Uit de meest recente meting van april 2018 blijkt dat de fietsparkeerdruk aan de Oosterlaan het hoogst is. Met het plaatsen van de 130 extra fietsenrekken wil de gemeente fietsers meer parkeermogelijkheden bieden op deze plek. De extra stallingsplaatsen worden op de kopse kant van de bestaande fietsenrekken aan de Oosterlaan geplaatst.

De tweedehands fietsenrekken worden op maandag 3 september voor de spits om 06.30 uur gelost ter hoogte van de Van Karnebeekstraat. Dezelfde dag wordt begonnen met het plaatsen van de rekken. De werkzaamheden nemen in totaal twee dagen in beslag. De Oosterlaan is gedurende de werkzaamheden normaal geopend voor alle verkeer.

Artikel delen: