PvdA wil aanpak verkeersonveiligheid Mozartlaan

PvdA wil aanpak verkeersonveiligheid Mozartlaan

Zwolle – In de wijk Holtenbroek hoort de PvdA met regelmaat zorgen over de verkeersveiligheid op de Mozartlaan. Daarbij gaat het met name om het stuk tussen de rotonde bij het Deltion en het winkelcentrum aan de Bachlaan.
Hier hebben zich de afgelopen jaren al diverse ongevallen voorgedaan.

Omwonenden spreken hun zorgen uit over de veiligheid op de Mozartlaan: er wordt namelijk ontzettend hard gereden op de Mozartlaan, naar schatting soms wel 80 km/u of nog harder. Ben Ali: “Soms is het rijgedrag nog roekelozer en rijdt men met hoge snelheid af op de T-splitsing Mozartlaan-Bachlaan, waar dagelijks veel bewoners en honderden studenten de straat van en naar het winkelplein oversteken. Daarbij is de Bachlaan een veelgebruikte route voor ouders die hun kinderen naar één van de basisscholen aan de Bachlaan brengen”.

De PvdA wil daarom dat het College ingrijpt. Ben Ali: “De Mozartlaan moet een 30-km-weg worden, de Bachlaan een voorrangsweg en tot die tijd moet het College handhavend optreden en snelheidsduivels boetes opleggen. Meer dan 30km/u te hard rijden in een woonwijk is niet alleen levensgevaarlijk, het valt ook onder het strafrecht en kan een strafblad opleveren. Dat gedrag willen we dus absoluut niet in het verkeer”.

Artikel delen: