Oude begrafeniskoets op het R.K. Kerkhof tijdens Open Monumentendag

Oude begrafeniskoets op het R.K. Kerkhof tijdens Open Monumentendag

Zwolle – Op Open Monumentendag zaterdag 8 september zal de stichting Monuta Helpt  een cheque van 5000 euro overhandigen aan het bestuur van het Klakkelmans Gilde. De feestelijke overhandiging door Robert Schepers van Monuta is tijdens Monumentendag, waaraan ook het R.K. Kerkhof aan de Bisschop Willebrandtlaan deelneemt. De overhandiging van de cheque vindt plaats om 11:00 uur. Vrijwilligers van het Klakkelmansgilde zullen de hele dag in historische kleding op het kerkhof aanwezig zijn en kunnen u meer vertellen over het Klakkelmansgilde.
Het Klakkelmansgilde is een stichting die oude begrafenis kleding en oude gebruiken in de uitvaart in Nederland onder de aandacht brengt; het gilde kan met de hulp van de Stichting Monuta Helpt een begrafeniskoets uit 1916 kopen en natuurlijk is ook deze historische koets is te bezichtigen op het kerkhof.
De koets werd ergens in een loods gevonden en is grondig gerestaureerd door leerlingen van het Deltion college, waarbij de adviezen en de verf van de Koninklijke van Wijhe verf op zeer hoge prijs werden gesteld.

Artikel delen: