FysioZwolle Triathlon op 22 september

Zwolle – De FysioZwolle Triathlon heeft dit jaar een primeur: Voor het eerst start een jeugdserie tijdens de 8e editie van de Zwolse triathlon op 22 september.

Naast een achtste- en kwart triathlon en de paratriathon is er dit jaar aandacht voor de jeugd. Een groot aantal jeugdige triatleten zwemmen 250 meter, fietsen één ronde van acht kilometer en lopen vervolgens nog 2,5 kilometer naar de finish. De organisatie van de Zwolse triathlon wil graag meer mensen de gelegenheid geven om mee te doen. Al een aantal jaren is er een paraserie (zelfs het NK paratriathlon werd georganiseerd) waarbij mensen met een handicap ook een triathlon kunnen doen. Ook dit jaar is er weer een speciale serie.

Dit jaar wordt het accent gelegd op de start van een jeugdserie voor kinderen van 12 tot 16 jaar. Jeugdige triatleten krijgen de kans om kennis te maken met triathlon als wedstrijdsport. En dat in een professionele omgeving, waarbij alleen de start is verlegd naar de Werkerlaan, vlakbij het parc fermé. Vervolgens wordt gewisseld op speciaal ingericht deel van het parc fermé waarna de deelnemers op de fiets springen voor een ronde fietsen. Bij terugkomst trekt de jeugd de loopschoenen aan en finisht aan de overzijde van de Milligerplas, waar de officiële finish is van de triathlon. Inschrijven kan nog steeds. Iedereen tussen 12 en 16 met zwemdiploma, een veilige fiets en helm kan meedoen. De inschrijving kan per email via info@triathlonzwolle.nl of tot 10 uur op de wedstrijddag zelf.

In de aanloop naar de FysioZwolle triathlon is ook de triathlon vereniging Triade begonnen met trainingen voor jeugd. Elke woensdag trainen zij het lopen, fietsen, maar ook de wissels en het zwemmen op en rond het parcours van de Hanzerenners; de Schagen wielerbaan aan de Millingerplas. De Triade jeugd heeft natuurlijk erg veel zin om hun kunnen te laten zien aan het thuis publiek op 22 september. Na de triathlon stoppen de jeugdtrainingen. Triade start weer in maart 2019.

Ook dit jaar zit de triathlon van FysioZwolle weer vol. Ruim 600 atleten staan op 22 september aan de start. De startseries zijn drie keer een achtste- en de para-, de jeugdtriathlon en twee series kwart triathlon. De eerste start is om 10.00 uur voor de achtste triathlon, in de middag is de kwart triathlon. Vermoedelijk zijn de laatste atleten rond drie uur aan de finish.

Tijdens de FysioZwolle triathlon is de Werkerlaan afgezet. Daar wordt het parc fermé ingericht en dus is de Werkerlaan niet toegankelijk voor verkeer. Ook de Hasselter- en Zwolsedijk zijn moeilijk begaanbaar voor (gemotoriseerd) verkeer omdat de atleten over de dijk fietsen. Het hardlopen wordt gehouden rondom de Milligerplas waarbij in de middaguren verkeershinder kan ontstaan in Stadshagen.

Artikel delen: