Het Diabetes Fonds zoekt collectanten in Zwolle

Zwolle – Het Diabetes Fonds zoekt collectanten om de jaarlijkse collecte in Zwolle tot een succes te maken. 1 op de 14 Nederlanders heeft diabetes. Collecteren voor het Diabetes Fonds is belangrijk om onderzoek naar oplossingen en betere behandelingen voor al deze mensen te financieren. Met twee uurtjes collecteren kom je al heel ver en meer mag natuurlijk ook!

De collecte vindt plaats van 29 oktober tot en met 3 november. Met de opbrengst van de collecte kan belangrijk wetenschappelijk onderzoek naar diabetes worden uitgevoerd. En dat is nodig! Want in Nederland hebben ruim 1,2 miljoen mensen diabetes. Bij diabetes heeft het lichaam moeite om de bloedsuiker normaal te houden. Als de bloedsuiker jarenlang te hoog is, lijdt het lichaam daaronder.

En dat heeft ernstige gevolgen: hartaandoeningen, slechter zien of blind worden, beschadiging van nieren en zenuwstelsel. Door met een groot aantal vrijwilligers een aantal uur te collecteren, kan samen een groot bedrag worden opgehaald. Organisator Marleen de Putter is fanatiek: “Het liefste wil ik zoveel collectanten dat we geen enkele straat of voordeur overslaan. Daarom hoop ik dat veel mensen zich opgeven en natuurlijk dat de inwoners van Zwolle gul geven.”
Aanmelden kan via www.diabetesfonds.nl/collecte.
Meer informatie: collecte@diabetesfonds.nl of 033 – 462 2055.

Artikel delen: