Doelpunt Van Crooij opnieuw genoeg voor winst

Doelpunt Van Crooij opnieuw genoeg voor winst

Zwolle – PEC Zwolle heeft donderdagmiddag de oefenwedstrijd op bezoek bij sc Heerenveen op het nippertje, maar volkomen verdiend, gewonnen (0-1). Net als vier dagen eerder in Groningen, was een treffer van Vito van Crooij genoeg voor de overwinning. Drie minuten voor tijd bracht de vleugelaanvaller, die op de bank begon, zijn team aan de leiding.

In de openingsfase stichtte PEC Zwolle het nodige gevaar. De eerste mogelijkheid was voor Stanley Elbers, die vanaf links het strafschopgebied binnenkwam, naar binnen toe ging en zijn schot met moeite gekeerd zag worden door Filip Bednarek. Met schoten van afstand probeerden ook Gustavo Hamer (net naast) en Zian Flemming (over) het. Het was sc Heerenveen dat daarna veel balbezit had, maar nauwelijks het doel van Dean Bouzanis, die zijn basisdebuut maakte, onder vuur nam. Na een half uur moest Ouasim Bouy naar de kant, nadat de verdediger een trap tegen zijn neus had gekregen. Met Rick Dekker voor Bouy werd het laatste kwartier van de eerste helft afgemaakt, waarin Jordy Bruijn vlak voor het rustsignaal met een schot op het dak van het doel nog dichtbij Fries succes was.

Met een schot in het zijnet noteerde PEC Zwolle ook in de tweede helft de eerste kans. Direct daarop volgde de grootse kans op de openingstreffer. Kingsley Ehizibue legde op de achterlijn de bal terug op Flemming, die met een overstapje de kans aan Elbers schonk. Diens inzet werd fraai gekeerd door Bednarek, die vijf minuten later opnieuw een antwoord had op een inzet van de aanvaller. Een goed kwartier voor tijd moest ook Kenneth Paal de strijd gehavend staken. Ruben Ligeon nam zijn plaats in de achterhoede over. In het laatste kwartier kreeg Heerenveen, net als voor rust, een enorme kans via Bruijn. Een voorzet van Lucas Woudenberg bleef hangen en werd door Bruijn via het been van invaller Jarni Koorman over geschoten.

Waar een 0-0 eindstand aanstaande leek, was het tóch PEC Zwolle dat met de winst aan de haal ging. Invaller Vito van Crooij rondde een individuele actief doeltreffend af en bracht daarmee de 0-1 eindstand op het scorebord. Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen: