Twintigste Mastenbroek roeimarathon groot succes

Twintigste Mastenbroek roeimarathon groot succes

Zwolle – Afgelopen zaterdag 8 september organiseerde de Zwolse roeivereniging, de ZRZV voor de twintigste keer de roeimarathon rond de Mastenbroeker polder. Dit jaar deden er 31 ploegen ( ruim 130 roeiers) aan deze sportieve uitdaging mee, meer dan ooit. Er werd gevaren in C boten, met twee of vier roeiers en stuurman/vrouw en enkele wherry’s, bredere boten met twee roeiers en twee stuurlieden

Na een aanlooproute van ca. 5 kilometer vanaf het clubgebouw van de ZRZV aan de Holtenbroekerdijk startte de marathon om 10.00 uur vanaf de Spooldersluis. De boten voeren eerst over de IJssel richting Kampen waar de tijd even werd stilgezet voor het passeren van de Ganzesluis naar het Ganzediep. Na de sluis ging de wedstrijd weer verder over het Ganzediep, de Goot en het Zwarte Meer en over het Zwartewater via Genemuiden, Zwartsluis en Hasselt naar het clubgebouw van de ZRZV. De eerste boten arriveerden rond 14.30 uur bij het clubhuis van de ZRZV. In totaal hadden de roeiers er toen 54 kiliometer op zitten.

De winnende ploegen van 2016 en 2017 deden ook dit jaar weer mee aan de wedstrijd.
Dit jaar was de C4 uit Oldenburg (Duitsland), die ook in 2016 won, de sterkste ploeg. De ploeg van een combinatie van de ZRZV en studentvernigingen uit Zwolle en Enschede , die vorig jaar de snelste tijd roeiden, werden dit jaar tweede.
Een ploeg van de amsterdamse vereniging RIC was de snelste in de groep C2 boten.

Artikel delen: