Gevolgen politiestaking op festival Amstel Live en wedstrijd PEC-Vitesse

Zwolle – De politievakbonden hebben aangekondigd dat de politie het komend weekend zal overgaan tot “de heftigste CAO-actie ooit”. Stakende politieagenten rukken alleen uit in geval van calamiteiten.

In Zwolle vindt zaterdag het festival Vrienden van Amstel Live plaats in park de Wezenlanden met mogelijk 40.000 bezoekers en zondagmiddag wordt de voetbalwedstrijd PEC-Vitesse gespeeld. Claudia van Bruggen van D66 vroeg maandagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering aan burgemeester Henk Jan Meijer wat de gevolgen van deze politieacties zijn voor de evenementen van komend weekend in onze stad.

Burgemeester Henk Jan Meijer, verantwoordelijk voor de orde en veiligheid, is op dit moment in druk overleg met de organisatoren van beide evenementen en andere betrokkenen over de mogelijke gevolgen van de politiestaking in Zwolle. De organisatie van Amstel Live is zelf verantwoordelijk voor de veiligheid op het festivalterrein en de politie voor het gebied rondom Park Wezenlanden. Dat geldt ook voor de wedstrijd PEC-Vitesse. PEC moet zelf voor de veiligheid van de voetbalsupporters in het stadion zorgen. Behalve in geval van calamiteiten kan Zwolle het komend weekend niet rekenen op de inzet van de politie. De burgemeester is aan het onderzoeken en overleggen onder welke voorwaarden beide evenementen toch kunnen plaatsvinden: “Mijn inzet is beide evenementen te laten doorgaan, maar hierover zijn nog geen definitieve besluiten genomen.” Hij verwacht de komende dagen meer duidelijkheid hierover te kunnen geven.

Artikel delen: