Alliantie Smart Zwolle leidt tot digitale innovatie

Door Redactie

Zwolle – De alliantie Smart Zwolle richt zich op vergroting en versnelling van inzicht in kansen en ontwikkelingen met data. Met het ondertekenen van de intentieovereenkomst Alliantie Smart Zwolle spreken de samenwerkende partijen af om gezamenlijk extra inspanningen te doen op relevante maatschappelijke vraagstukken. Denk hierbij aan klimaatverandering, energiestransitie, gezond oud worden en mobiliteit.

De alliantie bestaat uit de partners gemeente Zwolle, deltaWonen, Esri Nederland, Witteveen+Bos, Rabobank, ROVA, Vitens en Hogeschool Windesheim en bundelt haar kennis en data om te werken aan een vitale regio met geïnformeerde inwoners. Rond een aantal thema’s trekt de alliantie hierin samen op met Enexis en de provincie Overijssel.

Het delen van middelen is een belangrijk onderdeel voor verdere digitalisering en anders werken met data. Een slimme stad en regio vergroot bijvoorbeeld de kansen voor studenten op een interessante baan of project. Door inwoners van Zwolle meer inzicht te geven in data, kunnen zij betere beslissingen nemen en slimmere en meer duurzame keuzes maken.

De intentie heeft een looptijd van vier jaar. Na twee jaar wordt bepaald of de partners voldoende op koers liggen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)