Automobilisten aangehouden bij controles

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd aan de Kerkstraat een 21-jarige man uit Zwolle gezien die met hoge snelheid reed. Hij reed meer dan 90 km/h in de wijk. Op een gegeven moment reed de man zich klem waarop hij kon worden aangehouden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd gezien zijn rijgedrag.

Aan de Buitenkant werd op vrijdagmiddag 22 februari een 38-jarige man uit Zwolle staande gehouden met zijn auto voor een alcoholcontrole. Bij de blaasproef op straat blies hij een F. Bij de ademanalyse op het bureau blies hij 740 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal werd opgemaakt.

Op vrijdagochtend werd aan het Groot Wezenland een 32-jarige man uit Zeist aangehouden voor heling. De man werd staande gehouden omdat hij in zijn auto niet-handsfree aan het bellen was. In de kofferruimte van zijn auto lag een fiets die bij controle gestolen bleek te zijn. De fiets werd in beslag genomen en de man kreeg een transactievoorstel van € 240 aangeboden naast de bekeuring voor niet handsfree bellen.

Op de Terborchstraat werd op vrijdagmiddag 22 februari een 28-jarige vrouw uit Zwolle in een auto gecontroleerd. De vrouw bleek niet over een rijbewijs te beschikken. Daar de vrouw al meerdere malen is bekeurd voor rijden zonder rijbewijs en toch blijft rijden, werd haar auto in beslag genomen.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd aan de Hortensiastraat een 19-jarige man uit Zwolle in zijn auto staande gehouden voor een controle. Bij het openen van het autoportier roken de agenten een sterke weedlucht. In de auto werden speed en cocaine en weed aangetroffen. De man werd aangehouden. De man verklaarde verdovende middelen gebruikt te hebben waarop er een bloedproef van hem afgenomen werd.

 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer