Man in bezit van wapen en drugs aangehouden

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd aan de Grote Markt een 20-jarige man uit Zwolle aangehouden voor verboden wapenbezit. In een horecagelegenheid aan de Grote Markt wilde de man zijn jas die in de garderobe hing terughebben, maar hij kon het bonnetje van de garderobe niet meer tonen. Hierop kon de man niet meer aangeven welke jas van hem was.

Hij wees meerdere jassen aan en verklaarde dat er een wapen in de jas zou zitten. De man werd de zaak uitgezet maar kwam even later terug. Ondertussen was de politie gewaarschuwd. In de jas bleek een wapen te zitten. Hierop werd de man aangehouden. Bij fouillering bleek de man ook in het bezit te zijn van drugs (3 pillen met MDMA en een zakje met amfetamine). De man werd met een dagvaarding heengezonden.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Sig, Ik denk persoonlijk ook meteen aan een pistool of iets dergelijks, wanneer ik zoiets lees. Dat, terwijl ik weet dat het heel goed om een busje pepperspray of een Zwitsers zakmes kan gaan. Sterker nog, een zelfgemaakte kattapult met eikeltjes kan nog als zodanig aangerekend worden. Inderdaad een nogal breed begrip. Wapen klinkt voor de politie uiteraard wel interessanter als ze een mesje te pakken hebben….

  Toch, ik hoop dat deze gozer niet rondliep met een kernraket….je weet het niet
  ;D


  Maak melding

 2. Een wapen én drugs? Wat mij betreft mogen we deze jongeman een enkele reis per vliegtuig naar Dubai aanbieden. Vier tot tien jaar lang op water en brood in een enge gevangenis! Dat zal ‘m leren! 😮 ;D 8)


  Maak melding

 3. De man werd met een dagvaarding heengezonden.?????????????
  ???????????????????????????
  ???????????????????????????
  ???????????????????????????
  ???????????????????????????  Maak melding

 4. Aan de Grote Markt zit er maar 1 zover ik weet (die open is laat in de avond). De Roots, het verzamelputje van de kanslozen 😀


  Maak melding

 5. In de roots komt mischien nog wel gezelliger volk dan in de irish inn ;D Goed dat ze de politie hebben gebeld want eind december ging het dus bij de irish inn wel fout toen iemand werd neergeschoten.


  Maak melding

 6. Dus twee zeer gezellige kroegen volgens jou is er 1 waar iemand is neergeschoten en waar de politie iemand moest weghalen met een wapen. Kan aan mij liggen, maar ik vind het wat vreemd klinken…


  Maak melding

 7. Roots
  Heb het in de Roots ook altijd naar de zin gehad. Al wel weer een tijdje geleden. Voelde me trouwens absoluut niet kansloos; je kon ergens anders vaak niet meer naar binnen. De Tagrijn was toch “De laatste hoop?”


  Maak melding

 8. Roots en Tagrijn. Ik heb altijd het idee over beide gehad, maar dan wel voor verschillende leeftijdsgroepen. Wat me (iig een paar jaar geleden, ik ben er al jaren niet meer geweest) bij de Roots opviel is hoeveel mensen daar nadat de andere kroegen zijn dicht gegaan nog op zoek gaan om maar iets te kunnen scoren. Ik vind dat zelf een beetje heel erg sneu overkomen.


  Maak melding

 9. geschreven door Japser (die andere, dus niet Jasper), op 25 februari 2008 om 11:56
  Dus twee zeer gezellige kroegen volgens jou is er 1 waar iemand is neergeschoten en waar de politie iemand moest weghalen met een wapen. Kan aan mij liggen, maar ik vind het wat vreemd klinken…

  Ik bedoelde dat dan ook enigzins sarcastisch… 😉


  Maak melding

Reageer