Meyra en Welzorg leveren Wmo-hulpmiddelen in Zwolle

Meyra en Welzorg leveren Wmo-hulpmiddelen in Zwolle

Zwolle – Vanaf 1 januari 2019 worden hulpmiddelen vanuit de Wmo (zoals rolstoelen of scootmobiels) in Zwolle geleverd door Meyra en Welzorg. De aanbesteding die de gemeente hiervoor heeft gedaan, is door deze twee partijen gewonnen.

In de aanbesteding is ingezet op goede kwaliteit en keuzevrijheid. Er zijn heldere eisen gesteld en voldoende mogelijkheden om bij te sturen en te stimuleren dat de service waar nodig wordt verbeterd, waaronder een strikt boeteregime.

Cliënten die al een hulpmiddel hebben, houden dit hulpmiddel ook na de ingangsdatum van het contract. Ze krijgen een brief en kunnen kiezen door welke leverancier ze service en onderhoud willen laten uitvoeren. Mensen die niet kunnen of willen kiezen worden verdeeld volgens een wijkindeling.

Bij het aanvragen van een nieuw hulpmiddel kan gekozen worden uit één van de twee leveranciers, die vervolgens ook service en onderhoud zal uitvoeren.

Welzorg is op dit moment de enige leverancier van de Wmo-hulpmiddelen. Het huidige contract liep af op 1oktober 2018 en zou niet verlengd worden. Door een juridische procedure met één van de partijen die had ingeschreven, heeft de aanbesteding vertraging opgelopen. Het huidige contract wordt daarom verlengd tot 1 januari 2019.

Het afgelopen jaar heeft de gemeente intensief contractmanagement gevoerd; de leverancier heeft de prestaties daarop fors verbeterd.

Artikel delen: