Rugbyclub Zwolle verliest van Emmen

Een hele leuke rugbywedstrijd zondag. Spannend tot het eind maar helaas niet door Zwolle gewonnen (3-7). De stand laat al zien dat RC Emmen en RC Zwolle gewaagd zijn aan elkaar. Op het sportpark de Marslanden werd er gestreden voor de belangrijke competitiepunten. In de door André Smit geleide wedstrijd viel het dubbeltje naar de kant van de Emmenaren.

Emmen – Zwolle, altijd een harde eerlijke pot rugby. Het weer was heerlijk, de scheids streng en consequent, de spelers gemotiveerd tot op het bot. Er werd gestreden tussen twee middenmoters in de derde klasse van Regio Noord. Na dit seizoen worden de klasses opnieuw ingedeeld. Beide teams spelen voor lijfsbehoud in de derde klasse. Captain Arjen Scheve wist de juiste snaar te raken. De yell voor aanvang van de eerst helft moet in heel de Pierik te horen zijn geweest. Scheve nam de kick-off waarna Zwolle de eerst tackel kon maken. De toon was gezet.

In de eerst 15 minuten moest Zwolle al wel twee voorwaartsen wisselen. Nog niet helemaal herstelde blessures zorgden ervoor dat deze heren het hoge tempo niet konden bijhouden. Na 20 minuten maakte het onder druk gezette Emmen een overtreding in de buurt van hun eigen palen. Kicker Arjen Scheve schoot de penalty mooi tussen de palen en de eerst punten waren voor Zwolle. 3 – 0. Dit is ook de tussenstand geworden.

De opdracht voor blauw-wit was om nog feller op de bal en fanatieker in de rucks te zijn. Ondanks deze opdracht kon de boomlange tweede rijer doorbreken en de try drukken voor Emmen. Ook de conversie werd benut en de stand was 3-7. Als antwoord braken de backs door maar vlak voor de try-line tikte de laatste man van Emmen de bal uit de Zwollenaar zijn handen. Het laatste deel van de wedstrijd werd voornamelijk op de helft van Emmen gespeeld. Maar toch konden de heren van Coach Eddy Dekker er geen punten uit halen. De druk was hoog maar het aantal fouten ook. In de spelhervattingen zoals de scrum en de line-out moest Zwolle in Emmen haar meerdere erkennen. In het open veld kwam er meer dreiging vanuit de Zwolse backs. Jammer voor de vele toeschouwers dat er niet meer gescoord werd in deze dynamische wedstrijd.

Na afloop van de wedstrijd maakte Emmen een poortje voor de Zwolse heren. In de kantine werd de tegenstander gefeliciteerd met de overwinning en werd er volop gesproken over de mooie momenten van wedstrijd.


Volgende week 2 maart speelt Rugby Club Zwolle uit tegen Groningerstudenten 1. Nu tegen Emmen verloren is dat de wedstrijd waar de punten gepakt moeten worden.

De eerst volgende keer dat u de heren thuis kunt komen aanmoedigen is zondag 9 maart op sportpark de Marslanden. De kick-off is om 14.00. Er wordt gespeeld tegen Groningerstudenten 2.

Artikel delen:
Reacties 14
  1. Raadselachtig en mysterieus
    idd Amazone; je lekker verschuilen en raadselachtig & mysterieus
    zijn, kan zelfs opwindend werken. 😉 Maar nu eerst eten 8)


    Maak melding

Reageer