Jaarlijkse Kerstpakkettenactie Zwolle zoekt vrijwilligers - Foto: Peter van der Lingen
Foto: Peter van der Lingen

Jaarlijkse Kerstpakkettenactie Zwolle zoekt vrijwilligers

Zwolle – Kerst laat nog even op zich wachten, maar achter de schermen wordt er alweer hard gewerkt aan de Kerstpakkettenactie Zwolle. Dit inmiddels bekende vrijwilligersproject zal in de decembermaand in alle Zwolse wijken van zich laten horen.

Ruim 2.500 mensen in Zwolle ontvangen dan een feestelijk kerstpakket, vrijwillig samengesteld door honderden Zwollenaren, in samenwerking met Stichting KerstZwolle. De Kerstpakkettenactie Zwolle heeft zich als doel gesteld om dit jaar 25.00 feestdozen te maken. Deze zijn voor bijvoorbeeld de Voedselbank en de daklozenopvang. Wist u dat bij de actie van vorig jaar maar liefst 800 Zwolse vrijwilligers hebben meegedaan? Er zijn toen ruim 2500 kerstdozen samengesteld.

Op vrijdag 14 december worden de hele dag – en op zaterdag 15 december van 8:00 tot 18:00 uur – boodschappen ingezameld bij supermarkten door heel Zwolle. U kunt dan boodschappen kopen en doneren voor de actie.

Daarnaast is het mogelijk om als vrijwilliger het winkelend publiek bij de supermarkt om producten te vragen. Of u kunt de ingezamelde artikelen met uw eigen auto vervoeren naar de opslagplaats. Een klus duurt maximaal 2 uur. Het is leuk om dit bijvoorbeeld met elkaar te doen als buurtgenoten, sportmaatjes of als ondernemers samen.

Via het online inschrijfformulier op www.kerstzwolle.nl kunt u zichzelf – of als groep – digitaal inschrijven voor een klus. Op dit moment is het formulier nog gesloten, maar eind oktober wordt deze opengesteld worden voor iedereen.

Artikel delen: