Tafeltennis Zwolle genomineerd voor landelijke titel

Het bestuur van Tafeltennis Zwolle is genomineerd voor de titel van Sportbestuur van het Jaar 2007. Uit de bijna 100 aanmeldingen zijn 8 genomineerden gekozen door een uitermate vakkundige jury onder leiding van oud-staatssecretaris van Sport Clémence Ross. Of Tafeltennis Zwolle ook daadwerkelijk de titel wint, wordt bekend gemaakt op het 5e Nederlandse Congres voor Sportbestuurders op 5 april op Papendal.

De verkiezing voor Sportbestuur van het jaar wordt dit jaar voor de 9e keer georganiseerd door SPORT Bestuur & Management in samenwerking met NOC*NSF, Ernst & Young, Sport & Zaken en het ministerie van VWS. Met deze verkiezing willen de initiatiefnemers besturen van een vereniging die een bijzondere prestatie hebben geleverd of flink aan de weg timmeren in het zonnetje zetten. Tafeltennis Zwolle is verheugd en trots dat de inspanningen en ambities bevestigd worden door deze nominatie. “Het bewijst ons dat we op de goede weg zijn en motiveert ons om daarmee samen met onze partners door te gaan.”

Het afgelopen jaar heeft in het teken gestaan van vernieuwing van het tafeltennis in Zwolle door samenwerking tussen twee tafeltennisverenigingen en met diverse andere partijen. De samenwerking tussen de verenigingen (traditioneel concurrenten van elkaar) heeft geleid tot de gezamenlijke aanpak van de jeugd per halverwege vorig jaar en een totale fusie tot Tafeltennis Zwolle per begin van dit jaar (2008). “Bewust hebben wij daarbij ervoor gekozen om niet ‘vereniging’ of ‘club’ in de naam op te nemen. Alhoewel de vereniging het hart is, willen wij meer bieden dan alleen tafeltennis in verenigingsverband. De nieuwe vereniging wil een moderne vereniging zijn die midden in de samenleving staat en allerlei tafeltennisgerelateerde producten aanbiedt.”

“In de maatschappij is een dringende behoefte aan het in beweging krijgen van mensen. Via alle samenwerkingsactiviteiten stimuleren we zowel het tafeltennis op zich als het bewegen  van (nu nog) de jongere jeugd en studenten. Ook laten we daarmee zien ons niet terug te willen trekken binnen de verenigingsmuren en rekening te willen houden met de veranderende manier van sporten in de samenleving.” Uitgebreide samenwerkingsverbanden zijn er inmiddels met Sportservice Zwolle en Novon Schoonmaak BV (het basisscholenproject, waarin dit pilot-jaar al meer duizend  leerlingen van de groepen 3 t/m 5 op een gestructureerde manier kennis kunnen maken met het tafeltennis), het Deltion College (in het kader van de pilot van de Alliantie School & Sport rond de combinatiefunctie, die als doel heeft het ontwikkelen en verstevigen van samenwerkingsverbanden tussen sportverenigingen en scholen), het Thomas a Kempiscollege (Ontdek je Talent) en met deze en veel andere partijen bij de visieontwikkeling op de door Tafeltennis Zwolle gewenste herontwikkeling van Sportpark het Hooge Laar.

Artikel delen:

Reageer