Samen aan de slag voor een mooier en duurzamer Wipstrik

Zwolle – Maandagavond 24 september organiseert het bewonersinitiatief Energiek Wipstrik een vervolgbijeenkomst in wijkcentrum De Bestevaer, Trompstraat 10B. Het burgerinitiatief wil activiteiten stimuleren die bijdragen aan een duurzaam Wipstrik.

Tijdens de eerste bijeenkomst in juli, bleek dat meerdere bewoners uit Wipstrik belangstelling hebben om de wijk groener, socialer en energiezuiniger te maken. Wil jij ook concrete stappen zetten in het verduurzamen van je eigen leefomgeving en heb je concrete ideeën?

Meld je dan aan voor de bijeenkomst met een mail naar energiekwipstrik@gmail.com Vanaf 19.30 uur staat de koffie en thee klaar. Om 20 uur start het programma. Energiek Wipstrik is een bewonersinitiatief door en voor bewoners in wijk Wipstrik. Zij wil samen met wijkbewoners stappen zetten naar een duurzamer Wipstrik. “Wij waren blij verrast de eerste bijeenkomst in juli. Ondanks de hitte waren er meer dan 30 bewoners uit de wijk. Die avond hebben we geluisterd welke ideeën en wensen er leven”, vertelt Patrick Hoekstra, één van de initiatiefnemers. “Er blijkt belangstelling te zijn om met elkaar de straat te vergroenen en met andere wijkbewoners de woningen energiezuiniger te maken. Ook voor de aanschaf van zonnepanelen is belangstelling”. Deze avond vertellen enkele wijkbewoners over hun buurtproject. “We hopen deze bijeenkomst stappen te zetten: van denken naar doen. Dit door gelijkgestemden met elkaar in contact te brengen”, aldus Patrick.

Artikel delen: